Tebligatı Almaktan Kaçınma
Degerli Arkadaslar;
Muhatap sirkete noterden ihtarname gonderdim, teblig aldilar.
Akabinde mahkemeden giden iki adet tebligatimi adreste taninmiyor \ adres degismis ibaresiyle almayarak tebellugden kaciniyorlar. Lakin ticaret sicilde firmanin kayitli adresi bu adres, yani bilerek tebligati almiyorlar.
Bu durumda tebligatin gecerli olmasi icin ne yapmak gerekir?
Yapilan eylemin tebligat kanununa gore 1 yil cezasi var ve bu sahislar hakkinda dolandiriciliktan suc duyurusunda bulunmustum. Tebellugden kacindillarini sizce ek ifade olarak mevcut sorusturmaya mi vermeliyim yoksa munferit bir sikayette mi bulunmaliyim.
Degerli gorus ve onerilerinizi bekler yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Tebligatı Almaktan Kaçınma
Merhabalar,
Davalı şirket doğru ve eksiksiz şekilde adresine gönderilen tebligatı almadı, not olarak ise firma adresten taşınmış olarak lanse edildi. Ticare sicile yazı yazıldı, adresin doğru olduğu teyid edildi. Şimdi 35. maddeye göre tebligat çıkarıldı.
Tebligat Kanununun aşağıdaki maddesine göre suç duyurusunda bulunursak durum ne olur? Değerli görüşlerinizi rica ederim.
Madde 53 – (Değişik : 23/1/2008-5728/252 md.)
Bu Kanun mucibince tebligat yapılması gereken hallerde bir kimse kendisine veya başkasına ait isim veya adresi yanlış olarak bildirir ise fail hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Cevap: Tebligatı Almaktan Kaçınma
Denemekten zarar gelmez :)
Ticaret sicilden firmanın son kayıtlı olduğu adresi alabilirsiniz.
Belirttiğiniz adreste gerçekten o firma faaliyetine devam ediyor mu , eminmisiniz?
Mahkeme ticaret sicilden güncel adresi aldı, adres daha önce tebligat yapılan adresle bire bir örtüşüyor. Gerçekten o adresi kullanıyorlar mı ona bir şey diyemeyeceğim ancak güncel adresleri bu ve ticaret odasında kayıtlı başka ne bir merkez ne de şube adresleri yok.
farkli gorusleri merakla bekliyorum.