Cevap: İcra takibine itiraz
Adınıza gelen herhangi bir tebligatı teslim almazsanız, postacı muhtara teslim eder ve size teslim edilmiş olarak kabul görür. Teslim almadığınız tebligatın içeriğini bilmediğinizden itiraz etme şansınızı da kaçırmış olursunuz.
O nedenle daha önce açtığınız konuda da belirtildiği üzere süresi içinde borcun sizden önceki kat maliki dönemina ait olduğunu belirterek borca itiraz etmeniz gerekir.
Teşekkürler, bugün itibariyle borcun eski malik tarafından ödeneceği sözlü olarak tarafıma bildirildi.
Olurda,aksi gerçekleşirse; gelen tebligatı mesajınızda belirtildiği şekilde teslim alıp yasal süresinde borca itirazda bulunacağım.
Merakımı mazur görün, bir sorum daha var. Tebligatın ilamlı yada ilamsız olması, itirazda bulunma adına farklılığı var mıdır? İlamsız icra takibini sanırım sadece icra dairesine itiraz dilekçesi yazarak durdurabiliyoruz.
İlamlı icra takibinde itiraz yolu nedir?
yeni konu açamadım.benim bankaya kredi kartı borcum vardı.aktif bank borcumu 27/08/2015 ödedim.makbuzda elimde hukuk bürosu 26/10/2015 icra dosyası açmış 11 ay da beni aradılar üzerimdeki araç haciz koyuyoruz.dediler bende benim böyle borçum yok dedim. ödeme makbuzun fotokopisini gönderdim iki hafta sonra banka borcun yattığını kabul etmiş ama avukatlık ücretini kabul etmediğin den ücreti ben ödemem gerekiyormuş kabul etmetim.bu yüzdem 22/12/2015 aracada haciz uykuladılar nasıl bir yol önerirsiniz.şimdi den teşekkürler
İcra mahkemesine konuyu bildirir dilekce yaz. Burda kusurun banka oldugunu ödemiş oldugun borctan dolayı aracınn icrada oldugunu veödeme makbzlarını icra mahkemesine bildir. ve bankadan icralık borcu yoktur gibisinden yazı cıkarttırmaya calıs dilekcenle beraber sun. Aracını icradan kurtarırsın. ayrıca borcunu ödeme tarihinle icraya verilme tarihin arasında 2 aylık bir zaman oldugunu da mutlaka ekle.. ancak avukatlık ücretini hangi yolla kurtarablcegin konusunda arastırmama ragmen bulamadım.
İlginiz için teşekkürler.Bugüne kadar basıma gelmedi.dilekse örneği varsa hilede bilirmişiniz.Saygılarımla
örnek dilek şeyi sitede bulabilir miyim.
.... tarihinde ... Bank'tan çekmiş olduğum kredi ile alakalı olarak ... tarihinde borcumu ödemiş olmama rağmen aradan iki ay geçmiş ve .... tarihinde adıma icra işlemleri başlatılmıştır. bu işlemlere istinaden üzerime kayıtlı .... plakalı ... model aracım icra da gözükmektedir. Ancak banka ile görüşme yaptıgımda borcum olmadıgı söylenmesine rağmen aracım icradan kalkmamıştır. Konu ile ilgili .... bankasından borcum olmadıgıma dair evrak ekte mevcuttur. Tüm bunları göz önünde bulundurarak adıma kayıtlı ... aracıma uygulanan icra yaptırımının kalkmasını talep ediyorum
bu davaya yüzünden evde huzur kalmadı artı bankalardan mimlendik lekeler dik artı arabanın satış veremiyorum. Bunlara karşı tazminat davası açabilir miyim.