___Hakem Heyeti kararına İndirim Ceki ve İcra Takibi
Internetten buyuk 1 elektornik magzadan 1 sene once pahalı bir buzdolabı aldım.
buzdolabının Fabrikasyon 2 ayıpı cıktı.
Hemen ayıplları firmaya bildirdim ama hak ve hukuk tanımayan firma tüm yasal haklarımı gasp etti.
- 14 günlük Cayma hakkım firma tarafından kullandırılmadı
- 14 günlük Iade hakkımı akıldışı bahanlerle firma tarafından kullandırılmadı
ı
- Buzdolabı Teknik uzmanı geldi buzdolabını inceledi raporunda urunun ayıplı oldugunu yazdı
- urun ayıplı olunca Bedel indirimi hakkımı kullanmak istedim firma boyle bir hakkınız yok dedi. TKHK bakın dedim, bizi ilgilendirmez dediler.
- EN SONUNDA berbat firma beni Tüketiyici Hakem Heyetine basvurmak zorunda bıraktı
- Tüketiyici Hakem Heyetine 1000 tl bana iade yapılmasına karar verdi.
- Firma bana nakit vermedi, bana 1000 Tl hediye ceki verdi.
hem urun ayıplı hem hizmetin ayıpsız yanı yok.
Bende icaraya verdim firmayı. Hala indirim ceki verecez diyorlar.
1. Tüketiyici Hakem Heyeti kararına karşı indirim ceki verilebilir mi?
2. hediye cekini kullanıp icradan da para mı alabilirmiyim ?
3. hediye ceki kullanıldıktan sonra icra takibi durdurulabilir mi ?
Herkese sorunsuz saglıklı günler dilerim.
iyi günler
Cevap: ___Hakem Heyeti kararına İndirim Ceki ve İcra Takibi
“iğrenc kokusmus kalitesiz uyduruk Mediamarkt” tabirinizden dolayi sizden tazminat dahi isteyebilir bence! Bahsi gecen firmaya bu forum sayfasini ben iletecegim. Memnun kalmamis hatta sorun yasamis olmaniz bir markanin ticari itibarini alenen zedeleme hakkini size vermez
cozumun bir parcası olacagınıza sorunun bir parcası olmayınız
siz basiniza benzer veya aynı durumlar gelirse ondan sonra ne dusnursunuz
- - - Updated - - -
firma hakkında en az 10710 şikayet var buna ne diyeceksiniz ?
Ben şikayet etmeyin demiyorum, her markanın sorunları oluyor. Uslubunuz yanlış. X firması kötü hizmet veriyor diyebilirsiniz, müşterisine değer vermiyor diyebilirsiniz ancak sizin ifadeleriniz tüzel kişiliğin ticari itibarını zedeleyici ithamlar. Konunuza gelirsek, davaya cevap verin, davacının kötü niyetli olarak makul bir süre beklemeden davayı açtığını, sizin hediye çekini alınca icra takibini hemen kapattiginizi yazıp davanın reddini talep edin. Geçmiş olsun.
tesekkurler, her yeri itibar olsa ne fark eder.
bu firma yurtdısından TÜRKİYE'ye gelip TÜRK Kanunlarına uymayıp, TÜRK vatandaşlarını mağdur ediyor.
şikayetvar.com'da firma ile ilgili 10000'dan fazla sikayet var. Bunları okuyup daha iyi yorum yapabilirsiniz.
Birgun sizi veya yakınınızı magdur ederse firma o zaman daha iyi anlarsınız.
Mahkemenin Para iadesi kararına uymayıp hediye ceki veren firmanın zedelencek itibarımı var.
Siz cok sikayet etmek istiyorsanız Sayın Cumhurbaskanımıza, Basbakanımıza, Polisimize, Askerimize saldıranları şikayet edin.
Bana göre söylediğiniz sözler ağır eleştiri, hakaret değil.
Anayasa gereği yargı kararları değiştirilemez. Ne karar çıktıysa onun yerine getirilmesi zorunlu. Para yerine hediye çeki verilemez. İcra gereğini yapar siz merak etmeyin.
İndirim çekini, siz tüketici hakem heyetine başvurmadan veya heyet kararı çıkmadan mı aldınız?
İcraya verdiyseniz bunun karşılışında size para vermek zorundalar. Ödemezler ise haciz işlemi yaparsınız. İndirim çeki almakta sizi zorlayamazlar. Ama bu zincir firmalar müşterilere bunu zorlayabiliyorlar. Müşterilerin büyük çoğunluğu bu indirim çekini alıp kullanıyor.
Söyledikieriniz bana görede hakarettir. Firm bu yazdıklarınızı görse tazminat isteyebilir. Nereden görecek demeyin. Şimdiden bir ihbarcı çıktır bile :? Firmaya Aldığınız paradan daha fazlasını ödemek durumunda kalırsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İndirim çekini, siz tüketici hakem heyetine başvurmadan veya heyet kararı çıkmadan mı aldınız?
KATKIda bulunanlara tesekkur ederim.
heyet kararı çıktıktan sonra hediye ceki verildi sonra icra emri çıkarttım.