Sahte kimlikle devletten emekli maaşı alanı ihbar etmek
Merhaba dedem hayattayken nüfustaki tanıdığı vasıtasıyla bi kız kimliği çıkarıyor o öldükten sonrada dayım ve kızı o kimlikle devletten emekli maaşı alıyor kızı kılık değiştirip o kimliğe fotoğraf ta yapistirmis ben şikayet etmek istiyorum ama öldürmekle yüzümüze kezzap atmakla işyerlerimize gelip yüz kızartıcı iftiralar atmakla tehdit ediyor savcılığa suç duyurusunda bulunsam ismim gizli tutulurmu kendi şehrimden dava açılırsa benim yaptığımı anlar akrabalarının ve daha önce yaşadığı şehire gidip suç duyurusunda bulunabilir miyim?Başka şehirden suç duyurusunda bulunabilir miyim? Eğer bu mümkünse dilekcemi yazdırmak gerekir ? Bu konuda bilgilendirilirsem çok sevinirim
Cevap: Sahte kimlikle devletten emekli maaşı alanı ihbar etmek
Eğerki gizliliğiniz konusunda endişeleriniz var ise, kimliğinizi belirtmeden bimer e ihbarda bulunabilirsiniz. Bimer ihbarlarında kimliğinin gizli tutulmasını talep edebiliyorsunuz. Bimer suç unsuru içeren ihbarınızı ilgili ildeki savcılığa gönderecektir.
Bimer ( Başbakankık iletişim merkezi internetten ihbar)
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
Cevap: Sahte kimlikle devletten emekli maaşı alanı ihbar etmek
Alıntı:
bildik79 rumuzlu üyeden alıntı
...ben şikayet etmek istiyorum ama öldürmekle yüzümüze kezzap atmakla işyerlerimize gelip yüz kızartıcı iftiralar atmakla tehdit ediyor..
Hal böyleyken zaten siz gerçekten şikayet etmemiş bile olsanız , bir şikayet olduğunda gene sizden bilecek zaten.