Üniversitede dışardan küçük çocuklara ücret karşılığı ders verilmesi!
Merhabalar. Merak ettiğim konu ve beni çok rahatsız eden durum bölüm hocalarımızın akşam olduğunda veya hafta sonlarında bölümde kendi odalarında perdeleri indirip küçük çocuklara ücret karşılığında ders vermesi. Konunun ayrıntılarını çok net veremiyorum. Bana bu konuda neler yapabileceğimi cevaplayan olursa özelden daha ayrıntılı bilgi vereceğim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Üniversitede dışardan küçük çocuklara ücret karşılığı ders verilmesi!
Sorun ne anlamadım.Bir hocanın çocuklara ders anlatması kadar doğal ne olabilir?Perdeleri kapatıp ders vermesi ne demek tam anlamadım.Olayın sizle ilgisini de tam(çok rahatsız ediyor?) anlayamadım.Şu haliyle pek bir şey anlaşılmıyor.Daha açık yazarsanız belki fikir yürütülebilir.
Kusura bakmayın haklısınız... Durum şu, x üniversitesinin konservatuvar bölümünde akşam saatleri geldiğinde veya hafta sonları olduğunda, bölüm hocaları dışarıdan gelen küçük çocuklara ücret karşılığında özel ders veriyor. Bu durum beni ve diğer arkadaşlarımı rahatsız ediyor. Ne zaman bir hocanın odasına girsek karşılaştığımız görüntü bölümle alakası olmayan bir çocuğun piyano başında hocamızın da yanında oturmasıyla sonuçlanıyor. Hoca müsait olmadığını söyleyerek sonra gelmemizi istiyor. Bu sizce ne kadar doğru? Rahatsız olduğumuz başka konularda var.
Okul binasında ders vermesi yanlış. Özel ders vermesi ise normal. Sadece hocalar değil, öğrencilerde ders verir genelde.
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum bu durumla ilgili ne yapabilirim?
Diğer hocalarda bu durumdan şikayetçi diyorsunuz. Rektörlüğe şikayet edin o halde. Eğer kusuru varsa idari yaptırım zaten uygular. Evet belki mekan yanlış olabilir. Ancak konservatuar bölümü diyorsunuz. Özel ders veren hoca piyanoyu kütüphaneye götürüp öğrenciye orada özel ders veremez ki? Rektörlüğün izni oldugu sürece konservatuar bölümünde bir hocanın odasında ders vermesini tabii buluyorum
Durum keman içinde geçerli rahatça taşınabiliyor. Ben akademisyen yönetmeliğini okuduğumda böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu anlıyorum.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Sorun ne anlamadım.Bir hocanın çocuklara ders anlatması kadar doğal ne olabilir?Perdeleri kapatıp ders vermesi ne demek tam anlamadım.Olayın sizle ilgisini de tam(çok rahatsız ediyor?) anlayamadım.Şu haliyle pek bir şey anlaşılmıyor.Daha açık yazarsanız belki fikir yürütülebilir.
Kusura bakmayın haklısınız... Durum şu, x üniversitesinin konservatuvar bölümünde akşam saatleri geldiğinde veya hafta sonları olduğunda, bölüm hocaları dışarıdan gelen küçük çocuklara ücret karşılığında özel ders veriyor. Bu durum beni ve diğer arkadaşlarımı rahatsız ediyor. Ne zaman bir hocanın odasına girsek karşılaştığımız görüntü bölümle alakası olmayan bir çocuğun piyano başında hocamızın da yanında oturmasıyla sonuçlanıyor. Hoca müsait olmadığını söyleyerek sonra gelmemizi istiyor. Bu sizce ne kadar doğru? Rahatsız olduğumuz başka konularda var.
Anladım sana su sekilde yardımcı olim. Bu durumdan hukuki olarak bahsettiğin kişilerin zarar görmesi imkansıza yakın. Ancak idari yaptırım uygulanabilir. eğer bunu da cok istiyorsanız o arkadaşlarınızla beraber rektörlüğe şikayet edeceksiniz. şikayetinizi de yükseköğretim kurumları yönetici öğretim elemanı ve memurları disiplin yönetmeliğindeki madde8 o bendinde yazan "üniversite ve bağlı birimlerin sınırları içinde herhangi bir yeri yetkili merciin izni olmadan hizmetin amaçları dışında kullanmak veya kullanılmasına yardımcı olmak" bu maddeyi gösterebilirsin. cezai yaptırımı aylıktan kesmedir.. ancak memur arkadasın asaleti tasdik olmamıssa dmk657 nin 57. maddesine göre rapor tutululursa meslekten ihracı söz konusu olur.
Anladığım kadarı ile okul küçük, sınırlı sayıda çalışma odası ve piyano var. Bunlarıda hocalar özel ders için işgal ediyor. Sizde bu yüzden rahatsızsınız? Dediğim gibi okul binası içinde ders vermemeli. Rektörlüğe şikayet edeceksiniz. Normalde hocaların evinde de eminim piyano vardır. Okulda olması kolayına geldiği için okulda ders veriyordur.
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarı ile okul küçük, sınırlı sayıda çalışma odası ve piyano var. Bunlarıda hocalar özel ders için işgal ediyor. Sizde bu yüzden rahatsızsınız? Dediğim gibi okul binası içinde ders vermemeli. Rektörlüğe şikayet edeceksiniz. Normalde hocaların evinde de eminim piyano vardır. Okulda olması kolayına geldiği için okulda ders veriyordur.
Aslında anlamak istediğim şu okul ister küçük ister büyük olsun bölüm hocalarının okul içinde böyle bir işe kalkışması doğru mu yanlış mı? Rektörlüğün durum ile ilgileneceğini nedense düşünmüyorum. Sonuçta konservatuvar müdürü de bu durumu çok net biliyor. Rektörle araları da iyi. Ne kadar şikayet kabul ederler ki?