Aldığım kitabı iade edebilir miyim?
Ben bugün M... yayınlarından(M... eğitim kurumları dersanesinden) kpss b grubu modüler set aldım. 76 lira olarak ve işbankası bankamatik kartımla ödeme yaptım. Yani dersaneye gidip görüp aldım elden paket olarak.
Herhangi bir sekilde kullanmadım olduğu gibi duruyor. Ancak akşamında, ürünü iade etmek istedim ve paramı geri almak istedim. Bunun sebebi bu yayınları kullanan arkadaşlar bana pek olumlu konusmadılar ve baska yayınlar önerdiler. Onun üzerine yeniden para verip set almak yerine bu ürünü iade etmek istedim.
Dersaneyi aradım, ben iade almam haklarınızı arayın biz şubeyiz dedi. Genel merkezi aradım onlar da iade edemiyoruz felan deyip durdular. Almamak için binbir takla atıyorlar.
Internet sitelerinde böyle bir şey yazdığını da onlara belirttim bizim insiyatifimizde dediler.
Kod:
Herhangi bir hata durumu olmadan değiştirme veya iade istemi durumunda ürün 7 gün içerisinde M.... YAYINLARI'na kullanılmamış ve hasarsız olarak geri iade edilmelidir. Eğer alınan ürün başka bir ürünle değiştirilmek isteniyorsa iki ürün arasındaki fiyat farkı tespit edilecek ve iade/ilave fiyat durumu müşteriye bildirilecektir.
Bu para sonuçta öğrenci için azımsanacak bir para değil, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
Cevap: Aldığım kitabı iade edebilir miyim?
6502 sayılı yasayı ve yönetmeliği inceleyiniz. Kitap, ambalajı açılmış CD, DVD gibi kopyalanabilir ürünlerin iadesi konusunda bazı kısıtlamalar var. Ürünü yüzyüze satış yöntemi ile aldığınızdan mesafeli satıştaki 15 günlük iade hakkı da ayrı bir sorun gibi görünüyor. Ürünün ayıplı olma durumu hariç tabi.
Cevap: Aldığım kitabı iade edebilir miyim?
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
6502 sayılı yasayı ve yönetmeliği inceleyiniz. Kitap, ambalajı açılmış CD, DVD gibi kopyalanabilir ürünlerin iadesi konusunda bazı kısıtlamalar var. Ürünü yüzyüze satış yöntemi ile aldığınızdan mesafeli satıştaki 15 günlük iade hakkı da ayrı bir sorun gibi görünüyor. Ürünün ayıplı olma durumu hariç tabi.
Yüz yüze satış yöntemiyle aldım. Ürün ayıplı da değildi, zaten telefonda kendilerine dürüstçe söyledim ayıplı oldugundan felan değil arkadaşlarım bana böyle böyle dedi o yüzden dedim adamlar kestirip attı haklarınızı arayın diyerek demekki dürüstlük yaramıyormuş.
Davalık bir durum olursa da ses kayıtlarını delil olarak kullanabilecekler, zaten 70 80 lira için uğraşacak değilim ancak,
Hiçbir hakkım yok mu sizce tüketici hakem heyetinden yapılabilecek veya ihtarname felan ne bileyim siz daha uzmansınız bu konularda