Kiracı olduğum evi boşalttığımda Yakıt bedeli mağduriyeti
Eylül 2015te bir evi kiraladım.Herhangi bir kira sözleşmesi (yazılı) yapılmadı.Yakıt bedeli eylül ayı içerisinden ödenmeye başlanması gerekiyordu.Yakıt bedelini peşin olarak yatırdım.Fakat bulunduğum apartmanda süregelen zaman içerisinde gürültü, gece gündüz kapı zilinin çalınarak rahatsız edilmem ve muhitten kaynaklanan bi takım rahatsızlıklardan ötürü evi tahliye etmek istedim.Kasım 2015te evi boşalttm . Bu arada 1 ay boyunca kalorifer yandı.Ev sahibim yakıt bedelini ancak daireye kiracı bulduğum zaman kiracıdan bu bedeli alarak bana iade edebileceklerini söylediler.Kiracı bulmaya çalıştım,ilanlar verdim ki iki tarafında mahdur olmaması açısından fakat bir sonuç elde edemedim.
Kullandığım kadar bedel kesilip geri kalan ödemiş olduğum yakıt bedelini almam mümkünmüdür?Teşekkür ederim
Cevap: Kiracı olduğum evi boşalttığımda Yakıt bedeli mağduriyeti
Karşı taraf vermediği sürece almanız pek mümkün değil ki siz tek taraflı bir sebeple(muhiti beğenmedim, ses oldu vs.) ev boşaltmışsınız.Karşı tarafta sizden(kontrat olmasa bile sözlü yapıldığı varsayılır) kiracı bulana kadar kira talep edebilir.Onun da alması pek kolay olmayacaktır.Şu haliyle erken boşalttığınız ev için yakıt parasından vazgeçmek zorunda kalacaksınız gibi duruyor.Dediği gibi kiracı bulur oda yakıt parasını öderse ev sahibi de getirir size verirse ancak o şekilde alabilirsiniz.
Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.Başlıca sorunlarım gürültü vs fakat ondan hariç evin fatura problemleri de var elektrik aboneliğini eve girdikten 1.5 ay sonra üzerime alabildim.2 bin liralık borcu vardı.su aboneliğinin 600 lira borcu vardı bir önceki kiracıdan ve su aboneliğimi de bu sebepten üzerime alamadım.Suyun bu borç ödenmediği takdirde kesileceğini öğrendim.Ev baştan sorunluymuş kiraladıktan sonra bu sorunlar karşıma çıktı.Hukuki bir yolla sonuçlanamaz mı bu durum. sonuçta ben kullanmadığım bedel kadar kömür var ve başkasına yarayacak o halde
Avukatla yürütülmesi gereken bir süreç.Avukata en az 500-1000 TL verecek, ihbarname(ödeme yapılması için) ilamsız icra takibi için gene paralar yatıracaksınız.Sonuç alınıp alınmayacağı da biraz muallak.Karşı tarafta evimi erken boşalttı kış günü kiracı bulamadım asıl mağdur benim deyip üste kalan ayların kirasını da isterse iş çorba olur.Şu haliyle bahsi geçen miktar ne bilmiyorum ama bu durumları göze alırsanız bir avukatla görüşün.
Peki anlıyorum çok teşekkürler.son olarak sözleşme, evden çıkmamı onayladıkları için fesh edilmiş olmuyor mu bunu merak ettim
Ortada yazılı bir şey yok anladığım kadarıyla.Gönülsüzce kabul etmişler ama siz bu istekle ortaya çıkınca elbette biz daha mağduruz kiracı bulamadık diye savunma yapmaları kaçınılmaz.