Patent Şirketi Benden Sürekli Olarak Para İstiyor
Bir patent şirketine bulaştım, bugüne kadar 6000 liraya yakın para ödedim, 3 marka tescili için yaklaşık 2 yılı geçti süreç, halen elime tescil edilmiş bir markam geçmedi, dünde aramış beni 795 tl yine istiyor ne diye sorduğum da markalarım dan birisi tescil edilmiş onun harç ücreti için dedi, başka bir patent şirketi ile görüştüm abi sizi kandırıyor, bu ücretler bu kadar değil mesela resmiyette 300 lira olan bir işleme 900 lira yazmış para istemiş benden, ama bunu iş hizmet işlem ücreti diye almış ve bir tutanak vermiş bana, bu kadar para ödemesine ise sadece bir tane bir tane fatura vermiş bana, onunda tutarı 2000 küsür, işim fazla olduğundan pek takip etmedim bu durumu, ama bugün detaylı şekilde ödemelerime faturalara bakınca alengiri gördüm, şimdi yasal olarak bu firmaya ne gibi yaptırımlarda bulunurum elimde ne tür kozlar vardır arkadaşlar ona göre bu firma ile görüşeceğim, zart zort ederse mahkemeye vermeyi düşünüyorum ama mahkemeye nasıl ne üzerinden gidip dava açmalıyım, yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum,
Cevap: Patent Şirketi Benden Sürekli Olarak Para İstiyor
Öncelikle bu işi bir avukat ile takip etmenizi öneririm. Başlama noktası bir ihtarname olabilir. Firmaya yaptığınız ödemeleri ve aldığınız hizmeti ifade ettiğiniz ve işin hangi aşamada olduğunu ve bu ödemelerin ne anlama geldiğinin izahını isteyen bir yazı gönderin.
Cevap: Patent Şirketi Benden Sürekli Olarak Para İstiyor
Alıntı:
Av.İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle bu işi bir avukat ile takip etmenizi öneririm. Başlama noktası bir ihtarname olabilir. Firmaya yaptığınız ödemeleri ve aldığınız hizmeti ifade ettiğiniz ve işin hangi aşamada olduğunu ve bu ödemelerin ne anlama geldiğinin izahını isteyen bir yazı gönderin.
Firmanın da avukatı var, ben bire bir görüşüp elimdeki belgeler le bir çözüm yolu olur mu düşüncesindeyim, çünkü iş mahkemeye intikal ederse en az 1.5 2 yıl sürer düşüncesindeyim üstat,