Şikayetten vazgeçmemerağmen eşim adına açılan dava
Merhaba.eşimle olan kavgamızdan dolayı darp raporu alıp sonra eşimden şikayetçi olmuştum ve hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı cıkmıstı bu sırada bosanma davası actım 1 hafta sonra esımle barıstık bosanma davasnı geri çektim ve darptan dolayı olan şikayetimden vazgeçtim ve mahkemeleri e devletten de sorguladıgımda gozukmuyordu fakat bugun esıme bı mesaj geldi durusma tarıhı saati ve davaya gelmezse zorla getireleceği yazıyordu e devlet e girip tekrar baktımızda dosya durumu iddianamenin değerlendirilmesi sonrası açılıs yazıyor bu ne anlama geliyor acaba mahkemeye cıktıgımza ceza almaz degılmı sonucta sıkayetımı geri cekmiş bulunmaktayım
Cevap: Şikayetten vazgeçmemerağmen eşim adına açılan dava
Kasten yaralama suçunun eşe karşı işlenmesi halinde, suç konusu eylem nitelikli yaralama olarak değerlendirilecek ve şikayet koşulu aranmaksızın soruşturma ve kovuşturma devam edecektir. Şikayetçi olmama veya sonradan şikayetten vazgeçme sonucu değiştirmeyecektir.
Cevap: Şikayetten vazgeçmemerağmen eşim adına açılan dava
Artık şikayetçi olup olmamanızın hiç bir önemi yok.Olay sizden çıktı.Kamu hukuku adına kovuşturulacak ve ceza verilecek.Daha önce sabıkası yoksa ceza paraya çevrilebilir ertelenebilir.