Kendi rızasıyla velayeti babasına vermek
Merhabalar. Eşimle boşandık. Çekişmeli davamız 3 yıla yakın sürdü,yargıtaya kadar gitti ve en sonunda bitti. 6 yaşındaki erkek çocuğumun velayeti bende yalnız eşimle anlaşıp çocuğun onda kalması daha iyi olacağına karar verdik. Yalnız eski kocam velayeti de istiyor velayetsiz almak istemiyor.Çocuğum 6 yaşında olmasına rağmen gerektiği gibi konuşmuyor konuşma güçlüğü var ve %40 engelli raporu var. Ben çalıştığım için çocuğuma bizimle yaşayan annem bakıyor. Yalnız annemin de sağlık durumu iyiye gitmiyor ve yabancı olduğu için ve Türkçe konuşmadığı için çocukla iletişimde sorun olabiliyor.Eşimde de çocuğumun babaannesi,dedesi,amcası ve ailesi ile kalıyor.Çocuğum da sürekli babasına gitmek istiyor.Sormak istediğim
1. ben kendi rızamla velayeti devir edebilir miyim ve her hangi bi sorun çıkarsa geri alabilir miyim?
2.Velayeti vermek için hukuki olarak nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
3. Mahkeme velayeti babasına verirse ben belli günler olarak değilde istediğim zaman çocuğumu görmeye hakkı alabilir miyim?
Teşekkürler.
Cevap: Kendi rızasıyla velayeti babasına vermek
1- Velayet değişikliği ile ilgili dava açılması gerekmektedir. Dava sırasında gerekçelerinizi dilekçe ile mahkemeye sunarak çocuğunuzun velayetini babasına verebilirsiniz.
Velayeti tekrar almak isterseniz de bu işlemleri yeniden yapmak zorundasınız.
2- Eşiniz dava açacak, siz de rıza göstereceksiniz..
3- Mahkeme çocukla şahsi münasebet sürelerini belirleyecektir. Bunun dışındaki sürelerde görüşme talebiniz babanın rızası ile gerçekleşebilecektir.