İkinci el araçta ayıp durumu
Ayın 4ünde araç satın aldım. Ancak bu aracı alırken aracın değişen ve boya dışında herhangi bir arızası olmadığı söylendi. Ben aracı satın aldıktan sonra ise direksiyonu tam sol çevirdiğimde aracın teklediğini farkettim ve artık iş işten geçmiş araç satışı yapılmıştı. Ustaya götürdüğümde ise aracın tabla fişeği,alt rofil ve direksiyon kutusunda arıza olduğu söylendi. Ben ise bana aracı satanı aradığımda irtibat kurduğum telefonu eşinin kullandığını ve kocasının yurt dışında olduğunu öğrendim. Gerekli ihbarımı yaptım ve aracı satan erkek şahsın eşi bana benden size 1 lira bile çıkmaz bizde öyle bir sorun yoktu dedi. Ben bu durumda araca yapılacak işlem masrafını makbuzuyla talep edebilir miyim?
Cevap: İkinci el araçta ayıp durumu
Aracı siz satın aldıktan sonra araçta çıkan mekanik bir sorunun önceki sahibinden olduğunu %100 ispat etmeniz imkansıza yakın.Kilometre düşürme benzeri durumlarda sonuç alınabiliyor çünkü orada tüv türk muayene verileri delil niteliğinde.
Şöyle düşünün Ben sizden bir araç satın aldım.İlk aracım ve acemiyim.Gittim o hafta içinde lastiği sertçe bir yere vurdum.Görüntüde bir şey yok ama iç aksam zarar gördü.Sizi aradım ve araçta satın aldığımda bu sorun olduğunu iddia ettim.Siz alıcıya ödeme yaparmıydınız kendinize sorun ve kendi sorunuzu kendiniz cevaplayın.Şu an bu hikayeden farklı değil anlattığınız(aracın sizdeyken mi yoksa karşı taraftayken mi sıkıntısı olduğunun ispatı mümkün değil iddia sahibi olarak ortaya çıkacağınız için ispat yükü sizde).Ayrıca aracın mekanik ve boya durumunu 75TL gibi cüzzi bir miktara almadan önce detaylı test ettirme şansınız vardıyken bunu kullanmadıysanız karşı taraftan ödeme almaya çalışmanız(noterden ihtar, avukat, dava durumunda harç, davanın kaybedilmesi durumunda çıkan masraflar vs.) masrafları arttırmak dışında bir şeye yaramayacaktır.