Annemden gayrimenkul satın almak istiyorum.
Merhabalar,
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada yaptığınız iş gerçekten çok değerli.
Annem gayrimenkullerinden birisini satmak istiyor ve ben satın almayı planlıyorum. Bununla birlikte 2 kardeşim daha var ve birisiyle görüşmediğim için muvaffakatname alabilecek durumda değilim, diğer kardeşimin satışa herhangi bir itirazı yok ve muvaffakatname vermeye hazır. İlerde diğer kardeşimin olası itiraz ve davalarının önüne geçmek için satın alma işlemini nasıl yapmalıyım? Yoksa bu satın almadan vazgeçsem mevcut paramın da salahiyeti açısından daha mı iyi olur?
Tekrar herkese teşekkürler.
Cevap: Annemden gayrimenkul satın almak istiyorum.
Ödemenin banka aracılığıyla yapılması olası davalarda bana fayda sağlar mı?
Ödemenin banka aracılığıyla yapılması size fayda sağlayabilir.Ancak mirascısı olduğunuz kişiden mal almak hem ileride davalarla karşılaşma durumundan ötürü hem yarın size kalması söz konusu olan bir malı parasıyla alma mantıksızlığından ötürü pek hem sizin açınızdan hem bir mahkeme durumunda rasyonel değerlendirilmez..
Engin Bey cevap için teşekkürler, annem satılığa çıkardı ve ben satılmasını pek istemiyorum. O sebeple satın alayım istiyorum, kardeşlerim pek takılmıyorlar satılıp satılmamasına, şu an bir şey de demiyorlar ama dünya hali diyerek ben de kendimi sağlama almak istiyorum.
Tekrar teşekkürler cevap için.
Banka yolu ile de ödeseniz diğer kardeş muvazaalı satış iddiasında bulunabilir. Bence aneniz daireyi başkasına satsın, siz de kendinize başka daire bakın.
Tam emin değilim ama güvenebileceğiniz bir aileden olmayan yakınınız varsa anneniz o kişiye satış yapar, siz de belirli bir süre sonra kendi üzerinize alırsınız. Ancak bu durum da ileri zamanlarda hukuki bir sorun oluşturur mu o konuda tam emin değilim.