Bosanmada tanık la alakalı soru
Arkadaslar yarin bosanma davamin ilk durusmasi var. Ve ben karı min gectigimiz aylarda bir erkekle cinsel bir münasebet yasadigini dün öğrendim. Ve bu adam isi geregi surekli yurt dışına gidip geliyor. Carsamba gunu hollandaya gidecegini soyledi. Ve ben bu olaylari dun ogrendim. Bu yuzden tanik listesine adini yazdirmadim ancak yarin dava durusmama kendisini getirirsem hakim ona soz hakki verir mi? Ya da yarinki durusmada onu dinletmenn bir yolu varmidir?
Cevap: Bosanmada tanık la alakalı soru
Tanık listenizi verdiniz mi?
Verdik ancak kendisinin adi yok.cunku bu arkadasi dun ifsa ettim.otobus bileti ve face konusmalarida elinde halen mevcuttur. Ifade verme suresi gecikirse eğer karimin kendi ile iletişim kurarak onu caydirmasndan korkuyorum. Bu arada cevap verdiğiniz için sağolun
Tanığın davet edilmesi
MADDE 243- (1) Tanık davetiye ile çağrılır. Ancak, davetiye gönderilmeden taraflarca hazır bulundurulan tanık da dinlenir. Şu kadar ki, tanık listesi için kesin süre verildiği ve dinlenme gününün belirlendiği hâllerde, liste verilmemiş olsa dahi taraf, o duruşmada hazır bulundurursa tanıklar dinlenir.
Yarınki duruşmada bu tanığı hazır etmeniz mümkün mü?
Sagolun emrah bey. Bu bayan benim hakkimda kendisine 3 yil once tecavuz etti gime yonelik sikayette bulunmus bosanma davasi baslatinca. Bu sikayet neticesinde polis memurlugundan idari olarak uc gun maas kesimi cezası aldim adli olarak kovusturmaya yer yoktur dendi. Asalet tasdik olmasigindan dmk 657 nin 57. Maddesine gore ihrac oldum. Esimin beni bu aldatma olayindaki gelişmeler kendisine twcavuz ettigimi iddia ettigi olayla birebir örtüsüyor en ince datayina kadar. O yüzden bu arkdan ifadesi ceza davamda da isime yarayacaktir. Cok sagolun
Hak kaybına uğramamak için bir meslektaşımdan profesyonel destek alınız.
Tanigim durusmada hazir olacak.ancak bosanma avukatı henuz tanik dinleme asamasina gelinmedigini söylüyor. Bu sebepten oturu durusmaya katilamayacagni ve dinlenemeyecegni belirtiyor. Bu arada bu ilk durusmam. Hukuki olark mumkun degil midir ilk durusmada bu tanigi dinletmem?
Tanığınızı dinletebildiniz mi ?