Kişisel ilişki iptali. ödenmeyen nafaka ve evliliğin iptali
Merhaba Sayın Hukukçular,
2011 yılında evlendim ancak sürekli psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldım. Evlenmemde en büyük etken ise geçmişte yaşadığım bir cinsel istismarı karşı tarafa anlatmam oldu. Bu durumu sürekli bana karşı tehdit unsuru olarak kullandı. Bende ailem duymasın diye mecburen ilişkimi sürdürdüm ve evlendim. 2011 yılında bir iş kurdu ve bana sürekli bankalardan kredi çektiriyordu devlet memuru olduğum için sonra bu işi de kapattı. 2012 ocak ayınca bir kızım oldu ve karşı taraf kızım 6 aylık iken bizi ailesinin yanına bırakıp yurt dışına gitti kendi çabalarımla ev tuttum ve kızıma bakıcı bulup işime geri döndüm. Daha sonrasında gelip tüm banka borçlarını bir bankada birleştirip benim adıma 50.000 tl kredi çekti ve arabamızı satıp kendi adına bir araba aldı. Sonrasında büyük bir kavga daha çıkartıp evi terk etti. Bir yıl sonra boşanma davası açtım ve hala sürüyor. Kızım benimle yaşıyor nafakasını ödemiyor ve kızımla görüşme için bir talebi de olmamasına karşın geçen yıl ocak ayında icra yoluyla gelip bir kaç saat kızımı gördü ancak bu durum çocuğumun psikolojisini bozdu düzeltmek altı ayımı aldı. Şimdi avukatından öğrendiğimiz kadarıyla yine böyle bir talepte bulunacakmış. Benim kızım babasını bir kez gördü öncesinde de bir kaç kez Skype programı üzerinde görüşüyorlardı ancak o zamanda da çocuğun önünde sigara içiyor bana bağırıp hakaret ediyor tehdit ediyordu. Ayrıca ailemi de arayıp tehdit ediyordu. Kızıma yıllardır tek başıma bakıyorum ve geçen hafta kızıma üstün zekalı teşhisi konuldu ve bu durumda eğitimi sürdürmek için daha fazla çaba, zaman ve maddi desteğe ihtiyacımız var. Stresten diyabet hastası oldum. Benim adıma çektiği kredileri de ben ödüyorum. Kızımı maddi manevi zor durumda bırakıyor. Durumu kısaca özetlemeye çalıştım. Sorularım ise şunlar;
1. Evliliği tehdit ve korkutma sonrasında yaptığım için reddini talep edebilir miyim? Bunun için tek bir tanığın ifadesi yeterli olur mu?
2. Kızım babasını hiç tanımadığı için yılda bir kere görüşme talebi onun psikolojisini bozuyor ayrıca hiçbir şekilde babalık görevlerini yerine getirmiyor bu nedenle kişisel ilişki kurma talebini reddedilmesi için ne yapmalıyım? Hatta babalığın iptali için ne yapabilirim biyolojik babalık ona istediği zaman kızımın hayatını zora sokma lüksü vermemeli.
3. Nafakasını ödemediği için ne yapabilirim ?( bu güne kadar bir kaç kez dava öncesinde göstermelik ödedi)
4. Evlilik iptal olursa kızımla ilgili durum nasıl olur.
Bu konularla ilgili emsal karar ve ya tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler. İyi çalışmalar.
- - - Updated - - -
Ek olarak, belirtmeyi unuttum karşı tarafın uzaklaştırma cezası var. İlk iki kez 3 ay sonrasında 6 aylık ve tehdit ettiği için paraya çevrilmiş cezası bulunmakta. Ayrıca beni ve babamı evde sözde var olduğunu iddia ettiği para ve ziynet eşyalarını çalmakla suçladı ama hakim takipsizlik verdi.
Cevap: Kişisel ilişki iptali. ödenmeyen nafaka ve evliliğin iptali
Sayin diyabet, bosanma davanizda bir avukatiniz vardir. Bu avukatiniz nafakayi icraya koymadi mi, boyle bir talepte bulunmadiniz mi? Babalik iptal olmaz, kisisel gorusme kararinda degisiklik mumkun olabilir. Evliligin nisbi butlanla sakat halde olmasi hali degerlendirilse de, bosanma davasi ne asamada?
Cevap: Kişisel ilişki iptali. ödenmeyen nafaka ve evliliğin iptali
Yanıtınız için teşekkür ederim. Bir avukatım var ancak karşı taraf yurt dışında yaşadığı için bu işlemlerin uzun süreceğini ve biraz daha beklememi tavsiye etti bu süreçte kendisi de karşı tarafın avukatıyla görüştü bir kaç kez ve ödeyeceklerini söylüyorlar ama aylardır ses yok. Kişisel görüşmenin iptali hangi durumlarda gerçekleşebilir bunun için bir emsal dava var mı? Kızım 4 yaşında son 3 yıldır bir kez gördü o da hiç bir talep olmaksızın yalnızca beni mahkemede kötü göstermek için icra kanalıyla geldi. Şimdi bu yıl içerisinde giriş çıkış yapmak için ülkeye geldiğinde bir kez daha icra talebinde bulunacakmış.Hiç bir şekilde arayıp sormadığı zaten halihazırdaki boşanma dosyasında tanık ifadelerinde yer alıyor. Kızımın psikolojisi bozuluyor geçen yıl çok zor zamanlar geçirdik bu yüzden. Boşanma davasında tanıklar dinlendi sanırım bir iki celse sonra sonuçlanacak.