Lig tv beni mahkemeye verdi.
Senenin başından beri lig tv play aboneliğim vardı. kasım gibi hesabım pasif duruma alınmıştı ben sürekli müşteri hizmetlerini aradım, şikayetvar'a yazdım lig tv'ye e posta attım derken yaklaşık 1 ay önce bana bir kağıt geldi ve benim digitürk play hesabımdan internet sitesinde yayın yapıldıgı yazıyordu. Bir de fotograf vardı mdia player ekran görüntüsü alınmış gençlerbirliği, merain idman yurdu maçı oynanıyor. Neyse gittim karakola benim böyle bir şey yapmadığımı söyledim falan.. Cuma günü öğrendim ki asliye ceza mahkemesine sevk edilmişim.
1.si ne oluyor bu asliye ceza mahkemesi?
2.si e devletten bakıyorum fakat davam görünmüyor ben davamın ne zman nerede oldugunu nereden öğrenebilirim?
3.sü ben yayın falan asla yapmadım bunun için ip incelenmesini isticem mahkemede fakat hukuk okuyan bir arkadaşım bana şunu söylemişti; "bilir kişinin bunu incelemesi için senden para istenecek" ben daha öğrenciyim böyle yerlere para verebilmem mümkün değil, konuyu aileme söyleyebilmem ihtimal bile değil.
4.sü nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba?
cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar
Cevap: Lig tv beni mahkemeye verdi.
Asliye ceza mahkemesinde görülecek davada bilirkişi ücretini devlet öder ama ceza alırsanız masrafı size ödetir. Beraat ederseniz ödemezsiniz. Bilişim bilirkişisi savunmalarınıza ve olaya bakar, haklı mısınız değil misiniz tespit eder. Mutlaka avukat tutun, ileride sicilinizi etkiler. Kendiniz avukat tutamıyorsanız mahkemeden CMK gereğince size Baro'dan ücretsiz avukat talep edin.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Asliye ceza mahkemesinde görülecek davada bilirkişi ücretini devlet öder ama ceza alırsanız masrafı size ödetir. Beraat ederseniz ödemezsiniz. Bilişim bilirkişisi savunmalarınıza ve olaya bakar, haklı mısınız değil misiniz tespit eder. Mutlaka avukat tutun, ileride sicilinizi etkiler. Kendiniz avukat tutamıyorsanız mahkemeden CMK gereğince size Baro'dan ücretsiz avukat talep edin.
Peki benim merak ettiğim durum şu; ben kaçak yayın falan asla yapmadım ama benim hesabımdan yapılmış görünüyor. Başkası benim hesabımdan kaçak yayın yapmış olsa gene ben ceza alır mıyım? Benzer durumlarla karşılaştınız mı acaba?
Alıntı:
Brokereren rumuzlu üyeden alıntı
Peki benim merak ettiğim durum şu; ben kaçak yayın falan asla yapmadım ama benim hesabımdan yapılmış görünüyor. Başkası benim hesabımdan kaçak yayın yapmış olsa gene ben ceza alır mıyım? Benzer durumlarla karşılaştınız mı acaba?
size yukarıda cevap veren saygı değer üyenin beyan ettiği gibi ücretsiz avukat ve bilirkişi incelenmesini acıkça talep ediniz.
ayrıca ifadelerinizde KESİN BİR DİL İLE SUÇLAMALARI RET EDİNİZ.
o yayının sana ait olduğunu nasıl biliyorlar. ekran görüntüsü var dedin. ip tespiti yapmışlarmı.
Alıntı:
mehmetk. rumuzlu üyeden alıntı
o yayının sana ait olduğunu nasıl biliyorlar. ekran görüntüsü var dedin. ip tespiti yapmışlarmı.
ip testi yapılmamış fakat ekranda lig tv'nin abonelerinde çıkan kodlardan var. Kodu ben araştırmadım benim mi değil mi diye zaten nasıl araştırabileceğimi de bilmiyorum fakat dava bana geldiyse çıkan kod benimdir muhtemelen.