Noterden hatasından dolayı ilgili masraflarımı karşılamasını talep edebilir miyim?
Merhabalar,
Vize başvurusunda kullanmak üzere belgeyi yeminli ve noter onaylı tercümesini yaptırmıştım.
Yalnız yeminli tercüman yanlışlıkla türkçe eki yerine iki sayfayı da ingilizce yapmış.(Hem türkçe hem ingilizce olacakmış)
Maalesef bunu ancak konsoloslukta öğrenebildim ve tekrar kendi şehrime gidip gelmek zorunda kaldım.(60TL civarında otobüs masrafı)
Ben öğrenciyim ve bu aralar gerçekten her kuruşumu hesaplayarak yaşıyorum makarnaya artık alerjim bile oluştu.
Sormak istediğim:
Harcadığım otobüs bilet masraflarını noterden(veya tercümandan) nasıl alabilirim?
Cevap: Noterden hatasından dolayı ilgili masraflarımı karşılamasını talep edebilir miyim?
Pek bi şey anlamazsın bize ne dediyse onu yaptık derler,
Cevap: Noterden hatasından dolayı ilgili masraflarımı karşılamasını talep edebilir miyim?
Ama onlara 2 belge yeminli tercüme için vermiştin. İşin tuhafı biri doğru. Yani anlaşılan tercüman dikkatsizlikten 2.belgeyi hatalı bir şekilde düzenlemiş ve noter de onaylarken bunu gözden kaçırmış. Hızlı cevap için teşekkürler!
60 TL yi talep etmek için noterden çekilecek ihtarnamenin 90 TL civarı olduğu düşünülürse böyle bir miktarı alabilmenin tek yolu istemek.Kendi verirse verir yoksa 60 TL almak için yüzlerce lira harcamanız ve sonuçta inkar ederse(bana böyle denmişti) üzerine soğuk su içilmesi söz konusu olacak.Yapacak tek şey istemek kendi verirse verir vermezse yapacak bir şey yok.
@Engin Ünalmış
Yardımınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla standart prosedürde hata yaptılar çünkü tercüman İngilizce çevirinin arkasına Türkçe çeviri eklemek yerine tekrar İngilizcesini koymuş.Başka bir ifadeyle öyle küçük ve ince hata değil koskoca sayfa . Benim saflığım işte.
Benim böyle bir şeyden haberim olsaydı kesin söylerdim. Düzeltmeyi ücretsiz yaptılar ama bir işe bu kadar soğuk münasebet olamaz, bilmiyorum artık vermezler diye düşünüyorum. Ehh..