Arızalı Isı Pay Ölçer Sebebiyle Mağduriyet
Merhaba;
Oturduğum sitede merkezi sistem ısı pay ölçer kullanılıyor. Kasım ayında 567 TL fatura gelince (Ekim ayının faturası) ve diğer site sakinlerinin fatura ortalaması 200-250 TL civarında olunca ısı pay ölçer cihazının yetkili servisi Elektromed ile görüştüm, sorunun montajdan kaynaklandığını, soğuk su ve sıcak su sensörlerinin ters bağlandığı için böyle bir sorun yaşandığını söylediler. Montaj yapan firma ile görüşerek sensör sorununu düzelttirdim.
Daha sonra okuma işlemini yapan firma ile görüşerek yaptığım haksız ödemenin telafisini yapıp yapamayacaklarını sordum, onlar da yetkinin site yönetiminde olduğunu söyledi. Site yönetimi ile görüşmem neticesinde biz kafamıza göre indirim yapamayız, bunu bir kanuna dayandırmamız, bir yasal dayanak bulmamız lazım dediler. Onlar da haklı olarak sorun yaşamak istemedikleri için bu sorumluluk altına girmediler.
Benim bu durumda yapabileceğim bir şey var mı, siz değerli hukukçulardan bu konuda yardım talep ediyorum. Fazla ödediğim para herhangi bir yolla bir sonraki aylardaki faturamdan mahsup edilebilir mi?
İlgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Arızalı Isı Pay Ölçer Sebebiyle Mağduriyet
Bu durumda en mantıklı olan en yüksek kullanım bedeli üzerinden ödeme yapmanız olur. Buda söylediğinize göre 250 Tl. Evet kafalarına göre ödeme yapamazlar ama bu durum farklı. Yinede okuma yapan firmanın görüşüne göre düzenleme yapabilrler buna mani bir şey yok. Ama bu durumda dağılım tekrar yapılıp bütün ödemeler değişeceği için biraz karışıklık olabilir. Gelecek ay düzeltilmesine engel bir durum yok. Mesela 317 Tl yi 2 ayda eksik alarak telafi edebilirler. Yetkili firmadan arıza raporu almanızı tavsiye ederim. Yönetim yada kat malikleri bunu telafi etmezler ise dava açtığınızda delil olarak elinizde bulunsun.