İşten çıktığım 3 ay oldu maaşım hala verilmedi
arkadaslar merhaba ben x firmasında satış görevlisiydim , maaşlarını cok aksatmaya başlayınca bende işten cıkma kararı aldım. yani şirketin maaşı ne zaman vereceği belli değil. şubatta çalışıyorsun mayısın her hangi bir gününde maaşın yatıyor nasıl işse artık :) . bende eylülün 30' unda işten cıktım. ama son maaşımı hala vermediler arayıp soruyorum " şu cuma yatacak , bu cuma yatacak " derken 4 ay olacak nerdeyse . ben hakkımı nasıl arayacağım sgkya gittim 170 i ara dedi . birde işçi mahkemesi varmış buraya gitmem doğru olurmu , alacağım maaş 1140 tl . yani bu işçi mahkemesi avukat falan istiyormu ?
sizleri meşgul ettiğim için cok özür dilerim ama sgk bile bana yardımcı olamadı . herkes farklı konuşuyor benim ne yapmam gerekli ???
teşekkürler
Cevap: İşten çıktığım 3 ay oldu maaşım hala verilmedi
Ödenmeyen ücretinizin ödenmesini sağlayabilecek tek yasal güç mahkeme kararıdır.
İş mahkemesinde dava açarak alacağınızı talep edebilirsiniz. Herhangi bir dava için , davanızı avukatla takip etme zorunluluğu yok. Dilerseniz davanızı siz de takip edebilirsiniz, ancak eminim bir sonraki aşama dava açmak için nereye ne şekilde dilekçe vermeliyim olacaktır, hal böyle olunca bilmediğiniz bir alanda savaşacaksınız. İşiniz zor.
Cevap: İşten çıktığım 3 ay oldu maaşım hala verilmedi
çok teşekkür ederim erdoğan bey , arkadaş çalışsan bi dert çalışmasan bi dert :)