Arızası giderilemiyen makine
Merhabalar
Bundan yaklaşık 23 ay önce 2350TL ye almış olduğum çamaşır makinesinin ağrızası giderilemiyor. Servis yaklaşık olarak 20 defa ağrızaya bakmasına rağmen sorunu devam ediyor. Fakat ben şu ana kadar servisten 2 tane ağrıza formu aldım. Bu konuda sizlere sormak istediğim Tüketici Mahkemesine mi yoksa Tüketici Hakem Heyetlerine mi basvuruda bulunmam gerekir. Tüketici mahkemesine basvuru yapacaksam kendim yapabilirmiyim yoksa bir avukatın mı basvurması gerekir.
Cevap: Arızası giderilemiyen makine
Servis sorunu halledemiyor ise rapor düzenletin. Bedel iadesi yada ürünün yenisi ile değiştirilmesi haklarınızdan hangini kullanacaksanız talep edin. Kabül görmez ise İl Tüketici sorunları hakem heyetine başvurabilirsiniz.
Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin parasal sınırlar;
a) İlçe tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır, 2.200 Türk Lirası,
b) Büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır, 2.200 Türk Lirası ile 3.300 Türk Lirası arası,
c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerindeki il tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır, 3.300 Türk Lirası,
ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır, 2.200 Türk Lirası ile 3.300 Türk Lirası arası olarak tespit edilmiştir.
Yürürlük
MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ 1/1/2015 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı yürütür.