Özel Yurt Sözleşme İptali!
Merhabalar ben bi özel yurtta kalıyorum normalde sadece staj yapıyoruz ve okuldan diğer dönem istediğimiz yerde staj yapabilceğimizle ilgili bi bilgi verildi.Burdaki staj koşullarımız çok iyi değil gitmek istiyorum ama yurt sözleşmeyi asla vermiyor yerine birini bul diyor.sözleşmenin de bi maddesinde
-sözleşme yapıldıktan sonra her ne sebeple(kyk'ya yerleştirme,yatay geçiş ile il değişikliği vb.)olursa olsun yurttan ayrılsa bile yurdun ücretinin tamamı yurda ödemeyi taahhüt eder.
gibi bi yazı var.ne yapabilirim?Yardım ederseniz sevinirim :)
Cevap: Özel Yurt Sözleşme İptali!
Kaldığınız yurt şartlarında olumsuzluklar( özel yurt yönetmeliğine aykırı durumlar, ( elelktrik, ısınma ,servis internet vaat edildiyse bunların olmaması yada aksaması çatının akması vs gibi ), yada sözleşmeye aykırı durumlar yok ise Almanız zor.
Ücret ödeme yükümlülükleri
Madde 18 — Yurt ücretleri; aylık, peşin veya sözleşmede belirtilen esaslara göre ödenir. Vadeli ödemeler karşılığında senet alınabilir. Sözleşmedeki esaslara göre yurt ücretlerini ödemeyen öğrencilerin varsa depozitolarından mahsup yapılabilir. Yurt ile ilişkinin kesilip kesilmemesinde sözleşme hükümlerine uyulur.
Öğrencinin veya öğrenci velisi/vasisinin yangın, sel, deprem, kaza gibi zorunlu bir mazeretinin olması ya da ağır bir hastalığa yakalanması halinde yurt ücretinin ödenmesi, önceden haber verilmek şartıyla ilgili ayı takip eden iki ay içinde yapılabilir. Ay içinde yurttan ayrılmak isteyenlerin bakiyelerinin iade edilip edilmeyeceği sözleşme hükümlerinde belirlenir. Ancak sağlık durumları yurttan daimi olarak ayrılmayı gerektirecek mazeretlerini sağlık raporu ile belgelendiren öğrencilerin kalan ücretleri iade edilir.
Yurda zarar verenlerin, zarar karşılığı ödeyecekleri miktar ile yurtla ilişkilerinin kesilip kesilmeyeceği hakkında sözleşmesindeki usullere göre işlem yürütülür.
Sözleşmeyi sunan ve kabul eden taraflar, ödeme yükümlülüklerini zamanında yerine getirmedikleri takdirde yasal faizi ile birlikte ödemeyi yapmak zorundadır.