İş Başvurusu İçin Gönderilen Kargo Teslim Edilmedi
Merhabalar.
Öncelikle umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Doğrudan konuya geçmek istiyorum.
Bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmak için başvuru yapacaktım. Başvuru belgelerimin olduğu dosyayı 16.12.2015 tarihinde dünyaca ünlü bir kargo şirketi ile gönderdim. Kargo Ankara'dan İzmir'e idi. Çarşamba günü öğleden sonra kargoya verdim ve Perşembe günü kesinlikle ulaşacağı söylendi. Son başvuru tarihi de Cuma günüydü. Ben de zaten bu kargonun yerli kargolardan farklı olduğunu düşünmüş ve güvenmiştim.
Perşembe, Cuma veya ilerideki günlerde herhangi bir telefon, mail ya da mesaj almadım kargo şirketinden. Bu yüzden İzmir'e gidiş dönüş uçak biletimi aldım ve 21.12.2015 Pazartesi akşamı 17:00 gibi İzmir'e vardım. Bu arada ön değerlendirme sonuçları açıklandı ve listede olmadığımı gördüm. Hemen üniversiteyi aradım fakat net bilgi alamadım. Ben de 17:20 gibi kargo şirketini aradım ve görevli kargomun İzmir'deki şubede olduğunu söyledi. "Sizi adres yanlış diye aramadılar mı? Aramaları lazımdı." dedi. Ben mağdur olduğumu söyledim ve onlar da bu konu ile ilgili bana döneceklerini söyledi ve kapattık. Ertesi gün de aramadıkları için bir kez daha arayıp acil notu düşmelerini istedim online forma. Yine aramadılar.
Bunun üzerine bir şikayet sitesine yazdım. Bunu görüp aradılar sağolsunlar. Şubeden savunma isteyeceklerini ve gerekli cezai işlemi yapacaklarını söyledi temsilci. Ayrıca benim mağdur olduğumu anladığını ama bu konuda bir şey yapamadığını söyledi.
Şimdi bu durumda benim dava açmam mı gerekir yoksa hakem heyetine başvurmam mı gerekir?
Benim devlet memuru olma şansım elimden alınmıştır. İzmir'e gidiş geliş masraflarım dışında maddi ve manevi tazminat davası söz konusu değil midir? Varsa miktarı tahmin edebilir miyiz?
Uzun oldu evet. Kusuruma bakmayın.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: İş Başvurusu İçin Gönderilen Kargo Teslim Edilmedi
Şu aşamada daha çok manevi tazminatın yaklaşık ne kadar olabileceğini öğrenmek istiyorum.
Hakem heyeti 6 tl olan kargo ücreti dışında yardımcı olamayacağını söyledi. Fikri olan var mı?
elinde belgelerin varmı kanıtın varmı adres bilgilerinde kelime yanlışlığı dahi olsa hatalı adresten davayı kaybedebilirsin bunlar çok önemli ???