ikale yoluyla sözleşmem fesh edildi daha sonra vazgecildi
13.12.2013 tarihinde ise girdim 26 Mayıs 2015 de doğum yaptım analık raporum bittiğinde 14 gün yıllık izin kullandım daha sonra doktorumdan 1.5 ay hastalık raporu aldım son olarak daha bebeğim 6 ay olmayınca iş yerimden 2 ay ücretsiz izin kullanma talebinde bulundum ve kabul edildi ücretsiz iznim 28.12.2015 tarihinde bitiyor benim o tarihte is başı yapmam gerekirken 24.12.2015 tarihinde işveren tarafından ikale yolu ile fesh edildi.
Bu sözleşmede kıdem ve ihbar tazminatim ödenmiş ama ben imza atmadim. Sormak istediklerim şunlar;*
1. Sözleşmeye imza atmadığım için işveren ile aramda bazı zitlasmalar oldu ve sonunda evrakları iptal ettiklerini ve iznimin bitiminde is başı yapmamı söylediler bu durumda bunu kabul etmem biraz zor bi durum sonuçta beni orda neyin bekleyeceğini bilmiyorum geri cekmelerindeki sebebi kendimin istafaya zorlanması olduğunu dusuncesindeyim( bu arada özel bi hastanede çalışmaktayım )
2. Bu süre zarfında işveren vekili yani muhasebeciyle kayıtlı mesajlarim var mesela telefonuma çıkış belgesi gönderimi gibi ve bu tarz konuşmalar var kayıtlı.
3. İş yerinde başlamak istemiyorum fakat en azından yine kidem , ihbar ve yıllık izin ücretimi alabilmek için ne yapmam gerek ?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar
Cevap: ikale yoluyla sözleşmem fesh edildi daha sonra vazgecildi
İkale karşılıklı anlaşma yoluyla sözleşmenin feshedilmesidir, size gelen evrakları imzalamadığınıza göre ikale sözleşmesi gerçekleşmemiş ve iş sözleşmeniz feshedilmemiştir.
Siz orada çalışmak istemiyorsanız, 6 haftalık ihbar sürenize uyarak sözleşmenizi feshetme hakkınızı kullanabilirsiniz.
Bu durumda elbette varsa kullanılmamış izin günlerinize ait ücreti alabilirsiniz, herhangi bir tazminata hak kazanamazsınız.
Cok terslestik dolayisiyla ben is başı yaptığım taktirde mobbing uygulayacaklar yani bunun başka bi yolu yokmu neden mağdur oluyorum ki sonuçta doğum izni onlar keyiflerine göre hareket ediyorlar ve hic bi sekilde magdur degiller ya bizim durumumuz ne olucak mahkemede bize neden bi olanak sağlanmıyor?
Dediğim gibi,
bir sözleşme sunmuşlar, kabul etmemişsiniz, geri çekmişler teklif ettikleri sözleşmeyi. Yapmanız gereken ücretsiz izniniz bittiğinde işinize başlamak.
Başlamazsanız, devamsızlık nedeniyle sözleşmenize son verilir, ihbar süresine uyma zahmetinden kurtulursunuz ama kıdem tazminatı alamzsınız.
Mahkemede '' haklı olana '' olanak sağlanıyor.