Hakim Huzurunda Yalancı Şahitlik
Merhabalar. Bir kişi tarafından şahsıma kumpas kuruldu ve üzerime bir suç atıldı. Bu kişinin karısı da tarafıma dava açtı. (Detaylı yazamıyorum kusura bakmayın). Ben bu davayı kazandım ancan yargıtay sürecinde bekliyor.
Aklımı kurcalayan şey şu. Bu adam hakimin önünde şahitlik yaparken yaptığı o kunuşma içerisinde iki farklı şey söyledi.. Birincisi; ben olay yerindeydim gözlerimle gördüm. İkincisi; ben orada değildim karım eve ağlaya ağlaya geldi ondan öğrendim.
Yapılabilecek bir şey var mı?
Cevap: Hakim Huzurunda Yalancı Şahitlik
Hakim bu duruma müdahale edip tutanaklara geçirdi mi yoksa anlatımın akışı gereği normal mi karşıladı.Uzun bir konuşmadan 2 cümleyi cımbızlarsanız hemen her konuşmadan sayısız çelişki çıkarabilirsiniz.Anlatımın bu denli akla mantığa aykırılığını hakim gördüyse ona göre gerekli müdahaleyi yapmıştır yoksa arada kaynayan ispatı olmayan bir konuşmadan başka elinizde bir şey yok demektir.
Evet Engin bey, avukatım müdahale etti anında hakimde not düşülmesi kayıtlara geçilmesini söyledi ve kaydedildi.
Avukatım bir şey çıkmayacağını söylüyor ancak kayıtlara geçmiş bir durum. Bir çok kişi hakimin kamu davası açması gerekiyor dedi, ama bir şey yapılmadı. Avukatım da bir şey yapmıyor.
Bununla ilgili suç duyurusunda bulunulabilir.Eldeki belgelerle savcılığa gidin.Gerek görürse savcılık dava açacaktır.Bununla beraber forumla lütfen tekrar yapmayalım.Cevap geledebilir gelmeyedebilir.İyi forumlar..