doğumdan sonra ücretsiz izin kullandığım için işten çıkarıldım
13.11.2013 tarihinde ise girdim 26 Mayıs 2015 de doğum yaptım analık raporum bittiğinde 14 gün yıllık izin kullandım daha sonra doktorumdan 1.5 ay hastalık raporu aldım son olarak daha bebeğim 6 ay olmayınca iş yerimden 2 ay ücretsiz izin kullanma talebinde bulundum ve kabul edildi ücretsiz iznim 28.12.2015 tarihinde bitiyor benim o tarihte is başı yapmam gerekirken 24.12.2015 tarihinde işveren tarafından ikale yolu ile fesh edildi.
Bu sözleşmede kıdem ve ihbar tazminatim ödenmiş ama ben imza atmadim. Sormak istediklerim şunlar;
1. İş başı yapmadan işten çıkarılabilirmiyim?
2. İşten çıkarıldığımı daha erken söylemeleri gerekmezmiydi?
3. Sözleşmeye imza atmadığım için neler olabilir? İşveren geri dönüş yapmadı
4. Geri dönüş yapmaz ise iznim bitince işe gitmelimiyim?
5. Kabul etmememdeki sebep ikale yoluyla olduğu için bana makul bir ücret ödemeleri gerekmezmiydi? Çünkü bu durumda İş goremezlik ödeneği almaktanda mahrum oluyorum.
- - - Updated - - -
Bide işten cikarilacagimi bilmediğim için süt iznimi daha sonra kullanacaktım bu durumda onuda kullanamıyorum eger bilseydim böylelikle 2 ay almazdimda 1 ay alırdım ücretsiz izin bu durumla alakali da bişey yapabilirmiyim?
Saygılar
Cevap: doğumdan sonra ücretsiz izin kullandığım için işten çıkarıldım
İkale anlaşması ne acaba onu öğrendiniz mi?
Cevap: doğumdan sonra ücretsiz izin kullandığım için işten çıkarıldım
İşveren bununla ilgili bi açıklamada bulunmadı bana ben sadece bir kaç kişiye sordum işverenle işçi arasındaki anlaşmalı fesh diye biliyorum
- - - Updated - - -
Bana şuanda mesela evraklarını iptal ettim p.ertesi gel başla denildi ama ben başlamak istemiyorum ne yapabilirim bana sorulmadan iptal edilirmi