Tecrübeli Avukatlarmızdan arkadaşlarımızdan mahkememe sonucu hakkında bir soru?
merhabalar 2 yıl önce bir bilişim sucu ve dolandrıclıkdan hakkımda dava açılmıstı ortada tamamen bir yanlıs anlasılma vardı kısaca ben e-ticaretle ugrasıyorum bir oyunların oyun epinleri ve oyun bakiyesi satmaktayım. birisi benm hesapalrı alıp bir şekilde baskalrına dolandırarak para attırmıs bize gelip şu isimden para yatırıdm diyerek oyun bakiyesi satın almıs (250tl değerinde) tabikide dolandırılan kişilerde hs sahibi olarak bizden bilip suc duyurusnda bulunulmus 2 yıl boyunca devamlı ifade için polis savcılık gittim geldim sonuda bu kamu davasına dönüştü mahkemye hiç gitmemiş birisi olarak birde bilişim odlgu için tam anlamıyla karsık odlgundan garantye almak için bir avukat tuttum 2000tlye mahkemde ifademizi verdk Skype konuşmaları elimde vardı onalrıda dosyaya eklttk ben ikamet adresmde yasamadıgım için bulundugm ilde mahkemde ifadem alınıyr sornasında avukat bunları asıl mahkmeye gönderyordu neyseki gecen gün dava sonuclandı çok şükür Beraat ettk elime kağıt ulasmadı henüz e-devletten davanın sunucladngını görnce avukatmıza aradım bana kararın resmni gönderdi ordaki 2. madde için avukata bu parayı biz alacagız değilmi diye sordum,
hükmedilen ücret avukat için yapılır fakat avukat dosyada taraf olmadığı için onun adına yazılmaz dedi yani bu ücret bize gelmiycekmiş bende acıkcası avukat masrafını karşılandı sanmıstım soncuda 2000tl ödedim bu durum bu şekilmedir aydınltrsanız sevinirim (yanlışım varsa affola kusura bakmayın)
1. Sanık 'X' üzerine atılı dolandrıcılık ve bilişim sistemine hukuki aykırı olrak girme ve orada kalma suçlarını işlediğinin sabit olmadığı anlaşılmakda cmk 223/2-e maddesi gereğinde atılı suçlardan ayrı ayrı Beraatine,
2.Beraat eden sanık leğine karar tarihinde yürürlükde bulunan avukatlık asgari ücret tarifesi gereğince hesaplanan 1.500tl avukatlık ücretinin hazineden alınarak Sanığa verilmesine,
Cevap: Tecrübeli Avukatlarmızdan arkadaşlarımızdan mahkememe sonucu hakkında bir soru?
dava bası avukatlık asgari ücreti su an icin 1500 tl. senin sanık olarak yargılandıgın bu davada bu miktarın devlet bütcesinden sana ödenmesi gerekmekte. kararın bir suretiyle beraber sana en yakın adliyeye basvuru yapman gerek diye düşünüyorum. AVUKAT değilim..