-
Trajikomik karar
Bundan bir buçuk yıl önce babama ait aracı kullanırken yol verme mevzusundan dolayı bir kişi tarafından tehdit edildim, küfürlere maruz kaldım ve şahıs seyir halindeyken aracıyla aracıma çarptı. Hemen olayın sonrasında jandarmaya şikayette bulundum. Süreci takiben savcı davayı mala zarar verme suçu başlığında değerlendirdi.
Bir buçuk yıl süren dava sona erdi. Sanığın beni takip ettiğini ve bana çarptığını belirtmesine rağmen dava aleyhime sonuçlandı.
Sonuç ise trajikomik. Neden böyle diyorum? Çünkü araç yani mal bana ait olmadığı için bu davada bir rolüm yokmuş. Peki madem böyleydi:
1- Neden ilk şikayetimde jandarma; aracın sahibinin de sürece dahil olması gerektiğini söylemedi ?
2- Aracın bana ait olmadığının ancak olayı benim yaşadığımın belirtilmesine rağmen savcı neden başka bir suç başlığı koymadı veya aracın sahibini neden uyarmadı ?
3- Hadi bir şekilde mahkeme aşamasında gelindi. Yahu bir buçuk yıl süren duruşmalarda hakim bir kez olsun aracın sahibinin davada rolü olduğunu belirtmedi ?
4- Hukukçu değilim. Her şeyi bilmemim imkanı yok. Param da yok kardeşim avukat tutamadım. Adli yardım talep ettim. Hanımefendi sadece bir kere geldi. Sağolsun çok güzel izledi.
Kısacası küfürü, tehditi yediğimle üstüne üstlük bir de aracın tamiri için para ödediğimle kaldım. Tamam dava küçük anladık. Peki ya adalet ?
Bunun dışında temyiz hakkım var mıdır ? Mahkeme masraflarını ben mi ödeyeceğim ?
-
Cevap: Trajikomik karar
7 gün içerisinde temyiz etme hakkınız var.
-
Cevap: Trajikomik karar
Ben iddianameyi hazırlayan savcıya mı, 4 duruşma boyunca aracın sahibinin bu davada rolü olduğunu söylemeyen; beni boş yere davadan davaya koşturan; son duruşmada da ''Ama şikayeti aracın sahibi yapmalıydı'' diyen hakime mi yoksa adli yardım talebim üzerine gelip tek bir söz söylemeyen avukata mı güveneyim ?
Ek olarak...
Dava düştüğü için mahkeme masraflarını ödemem söz konusu mu ?