Ağır ceza mahkemesinin kesin kararına itiraz yolu var mı?
Sitede yeni olduğum için başlığı yanlış yere açmış olabilirim bundan dolayı kusura bakmayın.
Olay: Ceza İnfaz Kurumunda katip olarak çalışmaktayım, işe başladığım yıl Kurum müdürünün sözlü görevlendirmesi ile ceza infaz kurumu infaz bürosunda görev aldım. İnfaz bürosundaki iş dağılımı nedeniyle arkadaşlar hükümlülere tebligat işlemlerini benim yapmamı söylediler, bende yaptım. Bir koğuşa gidip gerekçeli kararı gelen hükümlünün ismini söyledim gelen hükümlüye evraktaki ismi doğruladıktan sonra kendisine evrağı imza karşılığı verdim. Ancak evrağı alan kişi, alması gereken kişi ile aynı değilmiş, koğuş arkadaşı gerekçeli kararı almış ve yırtmış, arkadaşına vermemiştir. Gerekçeli karar ile hakkında ceza verilen kişi de temyiz yoluna gidemediğinden cezası kesinleşti ve bu olay ortaya çıktı. Kendisi dilekçesi ile odasında bulunan arkadaşından şikayetçi olduğunu belirtti ve soruşturma açıldı. Soruşturma aşamasında savcılık tarafından "Resmi belgede sahtecilik" ile suçlandım, sonrasında imza örnekleri alındı ve evrağın üzerindeki imzanın bana ait olmadığı anlaşılınca suç "Görevi Kötüye Kullanma" olarak değiştirildi. Kovuşturma aşamasına gidildi ve Asliye ceza mahkemesi tarafından bana 2 ay 15 gün hapis cezası verildi, ceza 1.500 tl adli para cezasına çevrildi ve HAGB uygulanarak ertelendi. Ben Asliye ceza mahkemesi kararına karşı Ağır Ceza Mahkemesine itiraz ettim. 2.Ağır Ceza Mahkemesi eksik delil nedeniyle Asliye Ceza Mahkemesinin kararını iptal etti, Asliye Ceza Mahkemesi yeniden yargılama yaparak aynı cezayı tekrar verdi, üstelik hiçbir delil toplamadan. Ben tekrar itiraz ettim bu defa da itirazım 1.Ağır Ceza Mahkemesine gitti ve 1.Ağır Ceza Mahkemesi, Asliye Ceza Mahkemesi kararını kesin olarak onayladı.
Soru: Şunu öğrenmek istiyorum birincisi Asliye Ceza Mahkemesi ikinci itirazımı neden yine 2.Ağır Ceza Mahkemesine göndermedi de 1.Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi? İkinci olarakta şunu öğrenmek istiyorum; 1.Ağır Ceza Mahkemesinin kesin ibareli kararına karşı hiçbir şekilde itirazım olamaz mı? Tüm yollar kapalı mıdır?
Yardımcı olabilecek herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır, başta da dediğim gibi yeni olduğum için forumun işleyişini çok iyi bilmiyorum.
Cevap: Ağır ceza mahkemesinin kesin kararına itiraz yolu var mı?
Avukatlık tricki... 1.Ağır ceza mahkemesi kararına itiraz edin. Ret gelecek. Ret kararını temyiz edin... Başkaca avukatlık üstadlıkları için mutlaka avukatınıza danışın... Normalde bu tip mesleki bilgileri ortalık yerde paylaşmak doğru olmasa da sizi meslektaş saydığımızdan bir fikir verdim işte... İnşallah doğrudur ve işe yarar. Sonucunu yazarsınız buraya...