kişilerin huzur ve sükununu bozma
Kolluk gorevlisiyim.Facebookta bayanin biriyle herhangi bir görev nedeniyle iletişim kurmak istedim. Hatirlatma amacli bir msj gonderdim ve Sehven arkadaslik istegi gonderdim.çünkü taniyor olabilecegim sahislar arasindaydi.ve benim 1,5 yasinda ki çocuğum çeşitli zamanlarda 3 defa nokta virgül vb. anlamsız mesajlar göndermiş. Bayan kendini rahatsız ettiğim gerekçesiyle benden şikayetçi olmuş; ancak ben bayanin msjlari gördüğünü bilmiyordum ve facebook hesabının kullanildigindan emin degildim. Yani israr ettigim soylenemez. Savcilikta ifademin alınmasından sonra savcılık gorevi bahane ederek msj gonderdigimi. 1,5 yasinda ki cocugun anlamsiz msj gondermesinin hayatin dogal akisina aykiri oldugunu. islemis oldugum kasti suclar nedeniyle cezalandirilmama.hapis cezası aldığım takdirde tck:53/1 maddesinde ki yazılı hususlardan mahrum bırakılmama karar verilmiş olup; Madde 123 - kişilerin huzur ve sükununu bozmak suçundan dava açılmasına karar vermiştir.
Hakkımda açılan bu dava ile ilgili fikrinize ihtiyacım var. Dava için bir avukata başvurmam gerekir mi? Olası sonuç ya da benzer davalar hakkında fikriniz var mıdır? Kamuda çalışıyorum, bu dava ve sonucu memuriyetimi etkiler mi?
Cevap: kişilerin huzur ve sükununu bozma
Mutlaka avukata başvurun. Atılan mesaj içeriğinin anlamsızlığı, mesajların sürekli olmadığı ve sehven gönderildiği hususları üzerinde yoğunlaşacaktır avukatınız.