Hırsızlık Davasında Şikayet Geri Çekilse
19 yaşında üniversite öğrencisiyim marketten bir şey aldıktan sonra yakalandım savcı serbest bıraktı bir kaç ay sonra mahkemenin olacağını söyledi.Bu suç sicilimden silinir mi ? Ayrıca şikayetçi olan kişi şikayetin geri çekse mahkeme düşer mi yoksa kamu davası mı olur ? Kamu davasının olmama ihtimali varmıdır ?
Lütfen yargılamayın yaptığım şeyin ne oldugunu sonradan farkettim böyle bir suç işlediğimin farkında değildim çok pişmanım bi anlık yaptığım hatadan dolayı ömrüm boyunca hırsız olarak damgalanmak istemiyorum.Lütfen bana yardımcı olun ...
Cevap: Hırsızlık Davasında Şikayet Geri Çekilse
Marketten alıp bedelini ödemeden dışarıya çıkartmaya çalıştığınız ya da çıkarttığınız şey ve değeri nedir? Ne amaçla bunu yaptınız?
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Marketten alıp bedelini ödemeden dışarıya çıkartmaya çalıştığınız ya da çıkarttığınız şey ve değeri nedir? Ne amaçla bunu yaptınız?
Yiyecek paramın yeterli olmaması sebebi ile ihtiyacım olduğundan dolayı daha sonra ödiycektim market sahibi şikayetçi olmuş görüşüp şikayetini geri aldırsam kamu davası açılır mı bu durum sicilime yansırmı lütfen yardımcı olun
Dava açılır. Ancak duruma göre 145 veya 147. madde hükümleri uygulanarak ceza verilmemeyebilir. Tabi bu yorumu normal şartlarda yaptım.
Örneğin kapalı bir markete gece gidip kapıyı kırıp bu işi yaptıysanız elbette durum çok vahim olur. Daha net bir yorum için olayın tüm ayrıntısını bilmek gerekir.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Dava açılır. Ancak duruma göre 145 veya 147. madde hükümleri uygulanarak ceza verilmemeyebilir. Tabi bu yorumu normal şartlarda yaptım.
Örneğin kapalı bir markete gece gidip kapıyı kırıp bu işi yaptıysanız elbette durum çok vahim olur. Daha net bir yorum için olayın tüm ayrıntısını bilmek gerekir.
peki ceza verilmezse bu durum sicilimize yansır mı ?