Hakem Heyeti Lehime Karar Çıkarttı Firma İtiraz Etti
Merhaba,
Bir teknoloji firmasından telefon aldım. Aldığım telefonda sürekli arıza çıkıp,
4 defa üst üste servise götürdü ve 4 kere de işlem görüp, arıza onarılıp verildi.
(servis faturalarında da yazıyor.)
Ardından 6 ay geçmeden 4 arıza vermesini tüketi heyeti maddelerine dayandırarak
31 Mayıs 2015 yılında tüketici heyetine başvuruda bulundum.
Tüketici heyetinden tarafıma 5 Aralık 2015 yılında tebligat gönderilerek lehime karar çıktığı ve ücretin tarafıma
yatırılarak telefon iade edilmesi yazıyordu.
Aradan 15 gün geçerek 21 Aralık 2015 yılında firma tüketici mahkemesine itirazda bulunmuş.
Bu durumda şuan ne yapmam gerekir? Tamamen susup beklemeli miyim? Tüketici Mahkemesine ifade verebilir miyim durum ile ilgili?
Cevap: Hakem Heyeti Lehime Karar Çıkarttı Firma İtiraz Etti
Savunma yapmanızı tavsiye etmek için firmanın neden itirazda bulunbduğunu bilmek gerekir. Savunma hakkınızı kullanmamak iddiaları tümden red ettiğiniz anlamına gelir.
Merhaba, henüz bana ulaşan bir metin yok. Sanırım 1 hafta veya daha fazla süre içerisinde ev adresime gelecek.
Askeri personel olmam sebebiyle bulunduğum adreste olmuyorum. Ailem alır muhtemelen eğer ki duruşmaya gidemezsem sanırım bir önceki heyetteki belgeler ve durumum geçerli olur.
Sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü tüketici heyetine göre alınan mal ilk 6 ayda 4 kez servise giderse zaten ayıplı mal kapmasına giriyor.
Bildiklerim açıkca bu kadar. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Altı ayda 4 arıza ibaresi yanlış. Tesliminden itibaren İlk 6 ay içinde çıkan arızalar alındığında var olduğu kabül edilir ve size tamir seçeneği kullanmadan dahi sözleşmeden dönme yani bedel iadesi hakkı verir. Eğer kullanıcı hatası vs yoksa. Altı ayı geçtikten sonra garanti süresi içinde tamir edildikten sonra 2. arızada yine bedel iadesi yada yenisi ile değiştirilme haklarınız var.
Genelde bankalar hariç tshh kararına bu tür teknoloji firnmaları itiraz etmezler heleki üründe 4 arıza çıkmışken. Tshh ninin her verdiği kararda doğrudur anlamınada gelmez.
İtiraz hangi mahkemeye yapıldı ise o mahkeme kalemine gidip firmanın dava dilekçesinin bir surestini alıp buradan itiraz sebebini yazabilirsiniz.