2015 model aracımın yürür aksamındaki hata
iyi günler. 2015 yılının 3.ayında aldığım sıfır km aracımla ailemle yolculuk edeceğim sırada aks sıyırma sorunu oluştu. aracımın tadilatı garanti kapsamında hiç bir ücret talep edilmeksizin yapıldı ancak ben bu hatanın fabrika kaynaklı bir hata olduğunu düşünüyorum. arızalı parça şuan fabrikada incelemede. eğer inceleme sonucundaki raporda parçada fabrika hatası saptarsa ben bayiye tazminat davası açabilirmiyim. açarsam kazanma şansım nedir. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Cevap: 2015 model aracımın yürür aksamındaki hata
Tam açarsanız daha net yardımcı olunabilir.Servis zararınızı karşılamazsa mı tazminat davası açma düşüncesindesiniz.
Bilindiği üzere aks, üzerinde kanallar olan bir nevi dişli mildir. Değişmesi de araçta herhangi bir değer kaybına neden olmaz. Garanti kapsamında değiştirdiklerine göre de açılacak bir tazminat davasından olumlu sonuç alınabileceğini düşünmüyorum.
- - - Updated - - -
Sayın.Engin ÜNALMIŞ serviste herhangi bir sıkıntı olmadı masrafsız bir şekilde aracımın tamiri yapılarak teslim aldım.ama benim demek istediğim ailemle yolculuk yapacağım sırada oldu ve eğer o yola çıksaydık belki de hızımız fazla iken arıza olsaydı bir kazaya sebep olacaktı. yani hatalı parça yüzünden yaralanma olabilirdi bir tehlike söz konusu gibi bir durumdan tazminat davası açma söz konusu olabilir mi
- - - Updated - - -
cevabınız için teşekkür ederim
- - - Updated - - -
çevremden birkaç kişi dava açarsan alırsın gibi cevaplarda bulundu. ama ben gene de bir başka bilenlerin sizlerin bilgilerinden faydalanmak istedim
Çevrenizdekiler sanırım tazminat hukukumuzla pek ilgili kişiler değil.Olmamış, yaşanmamış bir durumun tazminat sistemimizde yeri yoktur.Ya yolda olsaydı, ya kaza yapsaydık, ya yaralansaydık vs. diyerek olmamış şeylerin tanzimini isteyemezsiniz.İsterseniz harç yatırır karşı tarafın vekalet ücreti gibi sıkıntılarla dava sonucu olmadığını görürsünüz.
zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim