Kiracının Sözleşmeyi Feshedebileceği Önemli Sebepler
Bundan 3.5 ay önce bir ev kiraladım ve ev sahibim ile 1 yıllık sözleşme imzaladım. Ancak soğuklar başladıktan sonra evin ısınmadığını gördüm ve ev sahibimle bu durumu konuştum. Ne yaptıysam evin soğuk olduğunu kendisine inandıramadım ve evin gayet sıcak olduğu fikrini değiştiremedim. Böyle devam ederse evden çıkacağımı söylediğimde de çıkarsam gerekli yaptırımları uygulayacağını söyledi. Anlaşıldığı kadarıyla sözleşmenin bitimine kadar olan kiraların tahsilinden bahsediyor.
Kiracının sözleşmeyi feshedebilmesi için olarak 2 saattir açık olan ve 56 derecede çalışan bir kombi ile evin sıcaklığının 17-18 derece olması geçerli bir sebep midir?
Bu durumda hatrı sayılır bir doğalgaz tüketimi ile maddi külfet altında kalıyorum ve bu oda sıcaklığında sağlığımdan olacağım.
Cevap: Kiracının Sözleşmeyi Feshedebileceği Önemli Sebepler
Evin çabuk yada yavaş ısınması ve gene ısınma giderinin fazla ya da az olması göreceli şeylerdir.Kimine göre 100 TL lik bir ısınma bedeli kabul edilemeyecek kadar çokken kimine göre 400 TL gayet makuldür.Bunun tam bir ölçümü veya kıstası yoktur.Bir dava durumunda davası, harcı, bilir kişisi vs. derken hem zaman hem para harcayacak benim kişisel kanaatim net bir sonuç yakalayamayacaksınız.Ev sahibiyle uzlaşmaksızın evden çıkarak ileri ki dönemde işi davaya döküp evin yavaş ya da hızlı ısındığını hangi mevsimin hangi zamanın da kime ispat edeceksiniz bilmiyorum lakin peşinize icra göndermesi ve ödenmeyen kiraların tahsilatına girişmesi kesine yakın.Bir orta yol bulmak veya 2-3 ay iyi kötü idare edip sözleşme sonu başka daire bakmak daha mantıklı sanki.
Cevap: Kiracının Sözleşmeyi Feshedebileceği Önemli Sebepler
Cevabınız için teşekkür ederim. Kombi saatlerce açık kalsa da kombi derecesini 65 dereceye getirsem de odaların sıcaklığı 19 dereceyi geçmiyor. Ev sahibim kendi bildiğini okuyup evin gayet normal bir sıcaklıkta olduğunda ısrar etmesi ve evde bir cereyan olduğunu söylediğimde bunun normal ve sağlıklı olduğunu söylemesi bu evde 2-3 ay daha kalmayı zorlaştırıyor.
450-500 tl 2+1 ve en fazla 75-80 metre kare evde çoğu kişi için fazla bir ısınma gideridir diye düşünüyorum. Bu parayı verip ısınabilsem sorun etmeyeceğim.