Kira Sözleşmesi Anlaşmazlığı
İyi günler öncelikle.Ben 17 aydır oturduğum evi zaruri sebeplerden ötürü boşaltmak zorundayım.İlk eve girişimde ev sahibi ile sözleşmeye "Kiracı meskeni tahliyesi durumunda mal sahibine en geç 2 ay önceden yazılı olarak bildirmesi zorunludur." diye bir madde koyduk.Benimde evi 3 ay sonra boşaltmam lazım.Bu maddeye dayanarak, sadece ihtar çekerek 3 aylık kira ödemesi ile evi boşatmak istiyorum.Ancak ev sahibim dava açarak geri kalan aylara ait kiraları da talep edeceğini söylüyor.Bu maddeyi kontratı yaptığımız ağustos ayına 2 ay kala haber vermem için koyduğunu iddia ediyor.Dava açarak gelecek ağustos ayına kadarki kiraları benden alabilirmi?Teşekkürler.
Cevap: Kira Sözleşmesi Anlaşmazlığı
Tekrardan kolay gelsin.Birde elinizde varsa noterden örnek ihtarname örneği alabilirmiyim? Genelde forumda bulduğum ihtarnameler ev sahibi tarafından çekilen ihtarnameler.Teşekkürler.
Cevap: Kira Sözleşmesi Anlaşmazlığı
Özür dileyerek konu altına mesaj yazıyorum.Eski mesajların nasıl düzenleneceğini bulamadım.Benim kontratımda ev sahibinin adresi yok.İhtarnameyi nasıl çekebilirim.Kontrat emlakçıyla aramda imzalandı(emlakcı ev sahibinin adının altına yerine yazıp kendisi imzaladı).Onun için kontratta adres yazmıyor.Emlakcının ofisine ihtarname çekmem yeterlimidir?İhtarnameyi almamak gibi bir şansı varmı?Yarın bir dava durumunda bu durum beni haklı yada haksız gösterirmi?Teşekkürler.