apartman temizligi hakkinda
merhabalar
ben ankara'da 25 yasinda bir universite ogrencisiyim. sitenin bulundugum apartmaninda her pazartesi rutin temizlik yapiliyor. evim en ust katta ve ben astim hastasiyim. pazartesi gunleri apartman temizligi sirasinda apartmanin butun deterjan kokusu evimin icerisine doluyor ve ben iki gun hastanede, yatakta geciriyorum. defalarca apartman gorevlisine daha hafif bir temizleyici, sabunlu su kullanalim gerekirse masrafi ben yapayim diye rica etmeme ragmen tum ricalarim gormezden geliniyor. bugun yine pazartesi ve ben yine gunluk islerimi bile yapamayacak kadar hastalandim.
ayni apartmanda 3 yildir kiraciyim. sizlere sorum;
ortak alan temizliginde degisiklik yapmasini talep etmek benim yasal hakkim degil mi?
yonetimle gorustugumde ayni problemin devam etmesi halinde neler yapilabilir?
iyi calismalar dilerim.
Cevap: apartman temizligi hakkinda
Bu durumdan hukuki sonuç almayı beklerseniz sizin okulunuz biter. İnsani ilişkiler ile çabuk çözülebilir. Öncelikle ne tür temizlik ürünleri kullanıyorlar onu öğrenin genelde astım hastalarına çamaşır suyu borçöz gibi ürünler dokunur. Apartman ortak alanları temizliği sırasındada 2-3 temizlik ürünü karıştırılarak yapılır.
1- Sizi rahatsız etmeyen bir iyi temizlik ürünü var ise bunu yönetici ile görüşüp onunla temizlenmesini talep edebilirsiniz. Ürünün maliyetine göre aranızda anlaşırsınız. Bu tür temizlik ürünleri var.
2- Buna uymazlar ise ve sizi rahatlacak ise sizin bulunduğunuz katın temizlenmemesini rica edersiniz.
3-Pazartesi evden çıkacağınız saatler öğleden sonra ise temizliğin sabahtan yapılmamasını rica edersiniz. Siz evden çıktıktan sonra temizlik yapılır.
Bu talepleri mümkün ise yazılı olarak yapın ve dilekçenin bir suretini aldıklarına dair imza attırın.
Bütün bu çağrılarınıza uyulmaz ise ilk rahatsızlandığınızda rapor alın ve hastane polisine apartman temizliğinden dolayı hastalandığınızı ve şikayetçi olduğunuzu belirtip ifade verin. Rapor alıp karakolada gidip suç duyurusu yapabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Cevap: apartman temizligi hakkinda
Yardiminiz ve detayli aciklamaniz icin tesekkur ederim.
Iyi gunler.