Sahibinden.com Üzerinden GET İle Cep Telefonu Aldım Ve Para Onay Aldıktan Sonra Ürün Arıza Verdi.Para İadesi Alabilir miyim ?
Dediğim gibi ürünü aldık geldiği gün çok bişeyi yoktu ufak bi çiziği vardı adam demişti onu zaten.Fakat para onay aldıktan sonra ekran akmaya başladı.Çizgiler geliyor ekrana.Satıcı arkadaşı aradık ben sadece yardımcı olurum yaptırırım parasını siz verisiniz diyor.Ben yollarken öyle bişey yoktu diyor.Kargo da olmuştur dedi.Bende kargoda olmuşsa bu sizin sorumluluğunuzdadır.İade edeceğim dedim.Para onay almadan yapsaydın diyor.14 gün içinde iade hakkım var dedim dene o zaman dedi
Ne yapmalıyım ? 14 gün içinde iade edebiliyorum biliyorum fakat nasıl gerçekleştireceğim bunu ? GeT açıktı ilanda sahibinden.com u aradım telefonu babam aldığı için onla görüşmeliyiz dediler.Görüşmeden bişey çıkar mı ? Ne yapacağımı şaşırdım bu işten en az masrafla nasıl çıkarım yardımcı olursanız sevinirim....
Cevap: Sahibinden.com Üzerinden GET İle Cep Telefonu Aldım Ve Para Onay Aldıktan Sonra Ürün Arıza Verdi.Para İadesi Alabilir miyim ?
Sahibinden com GET işlemleri bir nevi garantörlük sözleşmesi. Süreler dahilinde karşı tarafa parayı ödemez sahibinden com. Ama süreleri geçtiyseniz satan kişi tacirse tüketici mahkemesine (veya para sınırı altındaysa tüketici hakem heyetine) eğer şahıs ise borçlar kanunu gereğince asliye hukuk mahkemesine avukatınız aracılığı ile dava açmanız gerekecektir.