oda seçiminin iptali hakkında
merhabalar
üyesi olduğum odanın seçim tarihi 20.12.205 ve saat olarak 08:00--17:00 diye duyurulmuştu. Fakat bu seçim saat 17:00'a kadar başlatılmadı ve ben saat 15:00-17:00 arasında salonda olmama rağmen oy veremedim. oy verme işleminin ilerleyen bir saatte başlanacağı söylendi. Bu yüzden benim gibi pek çok kişi salonu terk etti ve çıktı oylama saat 18:00 gibi başlatılmış, bu seçim için iptal başvurusu yapabilirmiyim, yoksa istedikleri zaman başlatabiliyorlar mı ve itiraz edersem iptal edilme ihtimali var mı?
Cevap: oda seçiminin iptali hakkında
Oda genel kurulunun iptali için dava açabilirsiniz. Tutanak var mı bu durumların tespiti için? Ayrıca toplantı tutanağında saat doğru mu?
Cevap: oda seçiminin iptali hakkında
işim olduğu için seçimin yapıldığı yerden saat 17:00'da ayrıldım ve o esnada ne ysk görevlilerini görebildim ne de tutanak kağıdını. ama çeşitli web sitelerinde an be an canlı haber geçen yerlerde zaten kayıtlar, yazılar mevcut. onlar geçerli olur mu. oda yönetimimizin ve diğer kişilerin de buna şahitlik edeceğine eminim çünkü ysk seçim pusulasını yanlış bastığı için gecikme olmuş. tutanağa da 18:00da başladı diye yazılmış. Ama elimde noterden ya da savcılıktan herhangi bir kağıt delil yok. bunlar olmadığı için iptal başvurusu yapamazsam üzülürüm elbette oraya gidip oy veremediğimden...