istifa edersem haklarımı alabilirmiyim...
mayıs 2006-aralık 2012 senesinde 6.5 sene çalıstım. eşimde aynı iş yerinde çalıştıgı için çok sesimi çıkaramadım. şimdi eşimde ayrıldı ordan onun tazminatını verdiler. ben geriye dönük kendim istifa ettim ama herhangi bir tazminat yada alacak bir hakkım varmı bilmiyorum 6.5 senemi sildim çok merak ediyorum. yapmam gereken varsa hakkımı vermek istemiyorum.
Cevap: istifa edersem haklarımı alabilirmiyim...
Kendi isteğinizle istifa ettiğinize dair dilekçe verdinizmi? Evlendikten sonra ne kadar sürede işten ayrıldınız? Sigorta eksik yada gösterilmemesi, mesai ücreterinin ödenmemesi gibi buna benzer delillendirebileceğiniz iş kanununa aykırı uygulamalar varmıydı işyerinde? E devlette baktığınızda sigorta çıkış kodu kaç gözüküyor. İşten ayrıldıktan sonra işsizlik sigortasından faydalandınızmı?
evet istifa dilekçesi verdim. çalıştıgım şirket özel bir hastane ama kendi bünyesinde ambulans otel hizmetleri gibi birimlere ayrılmıslardı ara ara beni bir şirketten diğerine geçirirken girdi çıktı yapıp arada 3-7 gün ara sı sigortamın yatmadığı durumlar olmuş.delil olarak sigorta dökümü var olurmu
İstifa dikelçesini kendi el yazınızlamı yazdınız. Nasıl bir metinle yazdınız Biraz detay verebilirmisiniz
evet kendim yazdım ama onlar ne dediyse yazdım valla :) hatırlamıyom heralde onların işine yarayacak herşeyi yazdım bide edevlette çıkış kodunu nerde bulabilirim bilemedim.