Cevap: Icra gelen yazlik ve ev
borçluya(babanıza ) anneniz KEFİL olmadıysa senet ve bütün banka boçları yüzünden annenizin üzerine kayıtlı tapu, banka hesaplarına hiç bir şekilde haciz işlemi uygulanamaz.
babanızın(icralık olan tarafın ) ikametgah adresi nereye kayıtlıysa o yere EV HACİZ için gelmeye haklar var ama geldikleri vakit evde bulunan aynı türden birden fazla( örneğin evde 2 adet TV varsa sadece bir tanesini alamaya hakları var ) malları alabilirler.
saygılarımı sunarım...
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
borçluya(babanıza ) anneniz KEFİL olmadıysa senet ve bütün banka boçları yüzünden annenizin üzerine kayıtlı tapu, banka hesaplarına hiç bir şekilde haciz işlemi uygulanamaz.
babanızın(icralık olan tarafın ) ikametgah adresi nereye kayıtlıysa o yere EV HACİZ için gelmeye haklar var ama geldikleri vakit evde bulunan aynı türden birden fazla( örneğin evde 2 adet TV varsa sadece bir tanesini alamaya hakları var ) malları alabilirler.
saygılarımı sunarım...
Cevap icin tesekkurler ben yazliktaki esyayi sormuyorum direk meskeniyet davasi acsam yazligin mulkunun icraya gitmesini engellermiyiz.
Ayrica annenim evini devralsam mal kacirmadan dolayi yasal bir isleme maruz kalirmiyim
Annenize ait olan ev icin babanizin borclari nedeniyle bir icra takibi yapilabilmesi mumkun degil,
Ancak babaniz adina kayitli olan yazlik icin meskeniyet uddiasinda bulundugunuzda, gercekten orada surekli yasamadiginiz tesbit edilirse, bir ise yaramayacaktir bu yaptiginiz.
Allah gecinden versin, babaniz vefat ettiginde o borc odenmemis olarak kalirsa, mirascisi olarak o borc size ve annenize kalacak. O durumda da anneniz adina da olsa, sizin adiniza da olsa, o ev icin de sıkıntı yasarsiniz.
Boyle bir imkaniniz varsa, yazligi satip borcu odemeyi neden dusunmuyorsunyz?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Annenize ait olan ev icin babanizin borclari nedeniyle bir icra takibi yapilabilmesi mumkun degil,
Ancak babaniz adina kayitli olan yazlik icin meskeniyet uddiasinda bulundugunuzda, gercekten orada surekli yasamadiginiz tesbit edilirse, bir ise yaramayacaktir bu yaptiginiz.
Allah gecinden versin, babaniz vefat ettiginde o borc odenmemis olarak kalirsa, mirascisi olarak o borc size ve annenize kalacak. O durumda da anneniz adina da olsa, sizin adiniza da olsa, o ev icin de sıkıntı yasarsiniz.
Boyle bir imkaniniz varsa, yazligi satip borcu odemeyi neden dusunmuyorsunyz?
annem ve babam yaz kış orada yaşıyor ve mesul meskenıyet davasında orada oturmaları şartı aranmıyormuş.yazlıga ıcra takıbı başladıgından satışını yapamayız.Zaten babamın adamlardan aldıgı para 52 bın tl ve bu paranın 12bın tl sı masrafa gıtmıs.Ama adamlar senete 150 bın yazmıs.O yuzden adamlarla pazarlıga oturacagım dıyecegım kı alın sıze 65 bın,mesul meskenıyetıde o yuzden açmak istiyorum.
Eve gelen ıcra memurları 103 davetıyesı vermemıs o yuzden 7 gunluk ıtıraz suremız geçmişmidir bılemıyorum 103 daveyıtesıyle başlar dıyorlar 7 gunluk sure ama kendısıyle memurların gorustugu ıspatlanırsada o sure başlarmı yoksa bu 7 gunluk surenın başlangıcı ıcra davası sonucumudur .