Savaş halinde banka kredi borçları dondurulur mu?
Merhabalar degerli üyeler benim sorum biraz garip olcak ama merak ediyorum
Allah korusun diyelimki savas ciksa mevcutta bulunan banka borçlarini devletin milli mudafa olarak eli silah tutan erleri aldigindan ve geliri olmayacagindan dolayi odeyemecektir bu durum karsisinda banka borclarini dondururlarmi yoksa normal işleyiş devammi eder...
Cevap: Arkadaslar yardimci olurmusunuz
Ne zaman nasıl neden savaş çıkacağı belli olmadığı gibi savaşın sonuçları ve dönemin hükümetlerininde nasıl kararlar alacağıda şimdiden belli olmaz.
20.yy ve öncesindeki gibi (işgal) bir savaş olmayacağı için, eli silah tutanları çağırmazlar. Halk düşman işgalinde ancak savaşır, aptalca politikalar yüzünden çıkacak, devletlerin it dalaşı şeklindeki savaşlarda kimse salak değil gidip "hükümet" için savaşsın. Ayrıca geçmiş yüzyılın aksine bugün tek bir bireyin hayatı daha önem kazandı. Gelişmiş ülkelerde insanlar kolay kolay devletlerin, sistemin piyonu olmuyor artık.
Peki bu konuyla ilgili yasada kanunda bir bilgi varmidir
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
devletlerin it dalaşı şeklindeki savaşlarda kimse salak değil gidip "hükümet" için savaşsın.
Devleti yöneten hükümettir. Tsk hükümete bağlıdır. Bir savaş durumunda sizi çağırsalar savaşmayacaksınız demek, ben bunu anlıyorum. Bu durumda savaşanlar salak siz akıllı oluyorsunuz sanırım.