İlişik kesme formu ve askıya alınma
İlk önce bizlere sunduğunuz bu hukuki yardım platformu için ve bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim.
---
Özel sektörde askıya alındım. Yanlız imzalamış olduğum form başlığı dikkatimi çekti.
"Personel İlişik Kesme Formu" başlığı altında şu yazıyor ; İşçi çalıştığı süre boyunca (şirket adı) 'dan teslim aldığı eşyaları geri vermek zorundadır.
Yukarıdaki kimliği yazılı personelin departmanımızda hiçbir iliakisinin kalmadığını onaylar, doğabilecek her türlü sorumluluklardan departmanımızın sorumlu olacağını kabul ederim."
---
Bende durması içinde bir kağıt verildi. Onda ise; (Uzun yazı olduğu için özet yaziyorum) 2015 Yılının yaz sezonun bitmesi nedeniyle ve kış sezonuna girilmesi nedeniyle, yapmakta olduğunuz işin niteligi gereği iş akdiniz ../../2015 tarihinden, 2016 yılına kadar askıya alınmıştır.
(Bu form imzasız bir şekilde verildi bana.Şirket amblemi sağ üst köşede vardır.)
*İmzaladığım "Personel İlişik Kesme Formu" askıya alınma formu mu?
*İmzasız verilen kağıttaki (Şirket amblemi) kanunen imza yerine geçiyor mu?
İlginiz için şimdiden teşekkürler...
Cevap: İlişik kesme formu ve askıya alınma
İş hukukunda askıya alma diye bir konu yok. İş akdiniz feshedilmiş sayılır. Belgedeki amblem lehinize delildir eğer dava açacaksanız.
Cevap: İlişik kesme formu ve askıya alınma
Mrb arkadaşlar
Ben turkiyenin sayılı guvenlik firmaların birinde 18.06.2014-14.12.2015 tarihleri arasındaozel güvenlik çalıştım ve şirketin beni gönderdiği işveren ana firmada darp edildim ve sonrasında işten atıldım darp eden şahıs halen işine devam etmekte güvenlik firmasına ihtar gönderdim hiçbir şekilde geri dönen olmadı ayrıca iskura gidip işsizlik ödeneğine başvuruda bulundum red yedim elimde darp edildigime dair polise verdiğim tutanağın ve darp raporu bulunmakta bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni yönlendirebilirler se çok sevinirim ne yapmam gerekiyor.
Haksız olarak işten atıldım maaşını alamadım ihbar ve kıdem alacakların mevcut iskur işsizlik ödeneği için red vs. İçin ne yapabilirim