Karayollarının 20 seneden de önce yaptığı istimlak
selamlar
foruma ilk mesajımdır herkese iyi çalışmalar böyle bir paylaşım forumunu hukuki bir siteyi bulmak benim için bir kazanç olsa gerek.
sorum şudur değerli arkadaşlar
KARAYOLARI 1970LERDE BİR KARAYOLU YAPMIŞ
VE ÖĞRENDİK O KARAYOLUNUN BELİRLİ BİR METREKARESİ TAPULU BİR MÜLKİYETMİŞ
HALİYLE ŞU AN KALABALIK BİR VARİS LİSTESİ VAR VE DE ELİMİZDE FALANCA METREKARENİN KARAYOLLARI TARAFINDAN İSTİMLAK EDİLDİGİ BELGESİ WAR BUNUN İSTİMLAK BEDELİNİ NASIL ALABİLİRİZ
Saygılarımla
Re: Karayollarının 20 seneden de önce yaptığı istimlak
Merhaba
benzer bir durumda benim bir sorunum var...
1972 yılında karayolu tarlamızdan geçerek 4 dönüm alanı istimlak etmiş.. bedelini ödemiş.. tapumuzuda 3 ayrı parsele bölmüştür..
Bugün itibarı ile istimlak ettiği yere yol felan yapılmamış.. yol başka taraftan geçmiştir...
özet olarak tapuda istimlak edilsede.. fiili olarak bir işlem yapılmamış bizim tarla hala 1972 deki gibi durmakta...
peki biz şimdi buradan yol geçmedi... paranızı geri verelim tapudanda üzerimize geri verin diyemezmiyiz...
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..
[QUOTE=trf1.net;199712]Merhaba
benzer bir durumda benim bir sorunum var...
1972 yılında karayolu tarlamızdan geçerek 4 dönüm alanı istimlak etmiş.. bedelini ödemiş.. tapumuzuda 3 ayrı parsele bölmüştür..
Bugün itibarı ile istimlak ettiği yere yol felan yapılmamış.. yol başka taraftan geçmiştir...
özet olarak tapuda istimlak edilsede.. fiili olarak bir işlem yapılmamış bizim tarla hala 1972 deki gibi durmakta...
peki biz şimdi buradan yol geçmedi... paranızı geri verelim tapudanda üzerimize geri verin diyemezmiyiz...
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..[/QUOTE
2942 sayılı kanunun 37. maddesi gereği; bir defaya mahsus alınan yol ,yeşil saha ,ve bunun gibi kamu hizmet ve tesislerine ayrılan yerler hakkında eski malikler mülkiyet iddiasında bulunamazlar...
zaten normal kamuşaltırmada da 5 yıl belediye bir şey yapmazsa kamulaştırdığı yere 5 yıl sonra verilen iade edilerek o yer istenir ama bu da 1 yıllık hak düşürücü süreye tabidir...
Bu konuyla ilgili kendi öğrendiklerimi yazmak istedimki benzer bir sorunu olan kişilere belki biraz faydam olur.
Soruma pek açıklayıcı bir yanıt alamadın sitenizden malesef; araştırma yaparkende okudugum bazı konularda üyeleri neredeyse azarlama boyutunda cevapları görmekte hiç hoş olmadı... Okuduğum mesajlarda çoğu kişi maddi olanakları çok rahat olmayan yada rahatça bir hukukçuya gidip danışmanlık ücretini vermekte zorlanabilecek gibi ve bir çare olarak buradan bişeyler öğrenmek amacıyla dertlerini anlatmışken daha yapıcı olunmadı gerekirdi gibi, ama takdir sizin.
Ben 38 yıl önce yol yapımı için istimlak edilmiş fakat fiilen bir işlen yapılmamış tarlamız için karayollarına başvurdum. Karayolları yetkilileri sağolsunlar ilgilendiler ve bu gibi yerlerin amacına uygun kullanılmadıgı durumlarda bir süre sonra mal müdürlüklerine terk edildigini ve bu yeri mal müdürlüğününe başvurarak geri satın almak istediğinizi talep edin dendi..
Şuan halan formaliteleri sürmekte ama izlenmesi gereken yolun bu oldugunu benim gibi sorunu olan arkadaşlarıma belki bir faydam olur diye yazmak istedim.