Örtülü Afın Faydası Ne Olur
Merhaba;
Benim eşim 19ay 25 gün ceza aldı.Cezanın 3/2 si olan 2ay 10 gününü maltepe açık cezaevinde çekti.18/06/2015 tarihinde denetimli serbestliğe ayrıldı.Denetimli serbestliğinin ilk 4 ayını konutta gözlem adı altında kelepçe ile geçirdi.Akşam 9 dan sonra dışarı çıkmama yasağı vardı.Fakat iki kere 15dk geç kaldığı için kural ihlalinden dolayı Kartal H tipi kapalı cezaevine naklettiler.Müddetnamesine göre 02/08/2016 tarihine kadar Kartal H tipinde cezasını infaz edecek. Toplam da 7 ay cezası var. Şimdi bu yürülüğe giren örtülü afın ona bi faydası olur mu?? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Örtülü Afın Faydası Ne Olur
Normalde örtülü aftan yararlanması gerek ama denetimli serbestliği ihlal ettiğinden faydalanamayabilir kanaatindeyim.
Teşşekkür ederim Basri Bey! Bi şey daha sormak istiyorum.Şimdi onun dosyası yaralama suçundan mı 7 ay cezası var diye gözüküyordur,yoksa denetimli serbestlik kural ihlalinden mi 7 ay cezası var diye gözüküyordur.Yani eğer dosyasına baktıklarında bu adamın yaralama suçundan 7 ayı kalmış bu da örtülü aftan yararlanıyor diye serbest bırakırlar diye umut ediyorum.Yani dosya da suç türü değişmişmidir.Yani dosyasında denetimli serbestlik kural ihlalinden yattığı mı yoksa yaralama suçundan yattığımı gözüküyordur.
bi mahkemeden 5yıl hapis cezası 50.000 para cezası aldım bi mahkemeden 4yıl hapis 18.000 para cezası aldım bi mahkemedende 2yıl hapis cezası aldım kaç yıl açıkta kaç yıl kapalıda yatarım resmi belgede sahtecilik dolandırıcılık ve bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiye nitelikli dolandırıcılık suçu örtülü aftan yararlanabilirmiyim
Alıntı:
catliderler rumuzlu üyeden alıntı
bi mahkemeden 5yıl hapis cezası 50.000 para cezası aldım bi mahkemeden 4yıl hapis 18.000 para cezası aldım bi mahkemedende 2yıl hapis cezası aldım kaç yıl açıkta kaç yıl kapalıda yatarım resmi belgede sahtecilik dolandırıcılık ve bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiye nitelikli dolandırıcılık suçu örtülü aftan yararlanabilirmiyim
Faydalamazsınız...
Toplam cezanızın 10'da 1'ini kapalı ceza infaz kurumlarında infaz edip, açık ceza infaz kurumlarına ayrılıp, kalan son 1 yıl denetimli serbestlikten faydalanabilirsiniz.