icralık borc ıcın hapıs konusu
Merhaba Sn. Av. arkadaşlar.
Bir kuruma borcum varmış odememısım ve haberım olmamıs. Numaram fılan degıstıgınden. Bu kurum bır SMS atmıs madde 76. Icra kanuna gore hapıs ısteyecegız gıbısınden. Araştırdığıma gore '' mal beyanında bulunmam gerekıyor '' fakat mal mulk yok ayrıca kayıtlı bır ıste de calısmıyorum. Bu durumda goruslerınızı rıca edegım sorular ;
1. mal bıldırımı yapmak zorunda mıyım ? Nereye ?
2. Mal bıldırımı sonucu zorla tahsılat yapamazlar herhalde degıl mı cunku hıc bı kaydı mal mulkum bulunmuyor.
3. Hapıs hakkaten var mı ? Bır ara borc ıcın hapıs konusu kaldırıldı gıbı duymustum.
Çok tşk ederim değerli görüşler için, çalışmalarınızda da başarılar ve bol kazançlar.
Saygılarımla...
- - - Updated - - -
Bilgisi olan arkadaşlar ? Ya da daha once aynı olumsuluk ıle karsılasanlar yazarsa sevınrım .
Saygılar...
Cevap: icralık borc ıcın hapıs konusu
Kardeşim kurum avukatına gidip de borcu ödeyeceğine dair bir taahhütte bulunup imza atma o Zaman hapis cezası alabilirsin ama onun haricinde kralı gelsin bişey yapamaz
ıcra daıresıne gıttım ımza atmadın taahhut vermedıysen odeme ugrassınlar dedı memur :) memleket guzel ya :) mesutcan87 tsk ederım cvp ıcın kardesım...
Borcunuzu ödememek sizi vicdanen rahatsız etmiyorsa, alacaklının da o alacağı ile kendi borçlarını ödemesi gereği olduğunu düșünmüyorsanız, takdir sizin. Bir siyasi hal alan borçluyu hukuken korumak, ekonomiyi ve ahlakı tüketmektedir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Borcunuzu ödememek sizi vicdanen rahatsız etmiyorsa, alacaklının da o alacağı ile kendi borçlarını ödemesi gereği olduğunu düÈ™ünmüyorsanız, takdir sizin. Bir siyasi hal alan borçluyu hukuken korumak, ekonomiyi ve ahlakı tüketmektedir.
Bir çok avukat ve avukat olan bilirkişilerin, uydurma ve olmayan evrakları varmış gibi rapor hazırlayıp, haklı bir borçluyu haksız duruma düşürmesi, adaletin sözde savunucularının ne kadar vicanlı ve ahlaki olduğunu gösteriyor. İlk önce adaleti temsil edenler düzeltilmeli ki borçlu borcunu adilce ödesin. O zaman borçlunun vicdanına gerek kalmaz.