komşumu kolunu ve karısını baldırından bıçakla hafif yaraladım
iy geceler herkese sevgili avukat arkadaşlarım
amacım korkutmak amacıyla kombi gürültüsünden şikayetci olduğumu komşum ile tartıştık. defalarca kapısına gittim ve ardından tartışma kavgaya eşi ve çocuğu ile saldırdılar. gözümden yumruk yedim ve morluk ve elimde ezik oluştu. ropar aldım.
bende bacaklarına daldırmayı düşündüm. birinci hamle kocasına bıçak ile savurdum kolunu sıyırdı. karısını bırakıp kaçan adamı yakalıyamadım. fakat koşamayan karısının baldırana bıçak ile daldırdım. tutuksuz yargılanıyorum. barışmak istiyorum ancak hukuki zeminde durumumun karşılığı nedir bilmek istiyorum.
Cevap: komşumu kolunu ve karısını baldırından bıçakla hafif yaraladım
Alıntı:
zoom699 rumuzlu üyeden alıntı
iy geceler herkese sevgili avukat arkadaşlarım
amacım korkutmak amacıyla kombi gürültüsünden şikayetci olduğumu komşum ile tartıştık. defalarca kapısına gittim ve ardından tartışma kavgaya eşi ve çocuğu ile saldırdılar. gözümden yumruk yedim ve morluk ve elimde ezik oluştu. ropar aldım.
bende bacaklarına daldırmayı düşündüm. birinci hamle kocasına bıçak ile savurdum kolunu sıyırdı. karısını bırakıp kaçan adamı yakalıyamadım. fakat koşamayan karısının baldırana bıçak ile daldırdım. tutuksuz yargılanıyorum. barışmak istiyorum ancak hukuki zeminde durumumun karşılığı nedir bilmek istiyorum.
Bu yaralama olayı tartışmanın yaşandığı gün mü oldu yoksa başka bir gün mü?
TCK 86/1,3-e maddesinden iki kez ceza alırsınız. Karşı tarafın adli raporuna göre kanun maddeleri ve ceza miktarı değişir. İşlemiş olduğunuz suç kamu adına takip edilir, karşı taraf vazgeçse bile ceza alırsınız.
Erdoğan kırcalı bey tartıştık itiştik sonra kavga ettik ardından bıçakla yaralama sonrası karakola giderek ifade verdim nezarette bir gün kaldım mahkemede suçu kabul ettim fakat suçun şiddeti 2 yıldan fazla olması halinde. suçun şiddetini azaltacak yöntem düşünümüyorum
- - - Updated - - -
kadında hafif baldırından yaralama kocasının kolunda sıyırma var. para cezasının dışında yatacak cezam olurmu 1 yıl 2 yıl. vs. mutlaka mahkeme karar verir ancak, olay öncesinde
1- Beni tahrik etti
2- Verdiği yaptıracağım sözünü savsakladı.
3- Param yok diyor. para verirsen bakarız dedi
4- Yaptırmıyorum. yaptırmıyorum lan si… ir git diyerek beni tahrik etti.
5- Benim evim için "burayı sat git" diyor, lan terbiyesiz, sattığım insana yalanmı söylüyüm ateşe mi atıyım adamı. kandırıyım mı ? söylemeden sıvışıyım, pisliği halının altına süpür temizlik yaptım ayağına aymazlık yapıyım. Sonra cennete girmek için bu dindar çakalların aklınca git kabeye sildir günahları geç otur koltuğuna.
6- Sonra "onun derdi vana kombi sesi değil başka şey" diyor.
bunlarıda katarsak TAHMİNİ NEKADAR yatarım çıkar. şimdi kendisiyle karşılıklı konuşacağız hukuki risklerim ve fırsatlarımı bilmem gerekiyor :)
QUOTE=cadoglu;563968]TCK 86/1,3-e maddesinden iki kez ceza alırsınız. Karşı tarafın adli raporuna göre kanun maddeleri ve ceza miktarı değişir. İşlemiş olduğunuz suç kamu adına takip edilir, karşı taraf vazgeçse bile ceza alırsınız.[/QUOTE]
sayın cadoglu cezanın direk yatarı varmı? şikayeti geri alsalar bile kamu davasının cezası nedir
bu dava sonuçlandı. hakime hanım bana 5 yıl erteleme verdi. eğer 5 yıl içinde suç işlersen 1,6 ay kocasını yaraladığın için, 1,6 ay karısını yaraladığın için 1800 tl de karısına hakaret ettiğin için ceza veriyorum. sabıka kaydın olmadığından 5 yıllığına erteliyorm dedi.