Amatem Dosyam memurluğuma engel olur mu?
Merhabalar.
Ben 24 yaşındayım ve bu seneki kpss sınavlarına hazırlanıyorum.Ancak aklımı karıştıran birşey var.Bundan yaklaşık 1 sene önce 'kendi isteğimle' uyuşturucu tedavisi gördüm ancak öyle hastaneye yatış felan söz konusu olmadı.Gittim ilaç yazıldı sonra kullandım ve bir dahada gitmedim.Suan tamamen kurtulmuş durumdayım kendi iradem ile.Asıl sorum acaba kpssyi kazanırsam devlet memuru olurken bu benim karşıma çıkar mı? Amatem'in bizlere verdiği güvence mahkeme kararı hariç kimlik bilgilerimizin hiçbir kurum veya kişiyle paylaşılmadığı yönündeydi.Eğer bunu memur olurken paylaşıyorlarsa bu gizliliği ihlal etmez mi? Ayrıca benim bu dosyayı dilekçe veya mahkeme kararıyla sildirme imkanım var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim iyi akşamlar.
Cevap: Amatem Dosyam memurluğuma engel olur mu?
Kendi isteği ile tedavi görmeye başlayanlar hakkında herhangi bir cezai kovuşturma yapılmaz. Bunun doğal sonucu olarak da devlet memuriyetine engel teşkil etmez.
Ancak ben ayaktan uyuşturucu tedavisini ilk defa sizden duyuyorum.
Bırakın ayaktan tedaviyi, uyuşturucu bağımlılığının yatarak bile tedavisi söz konusu değildir. Bu, tüm dünyada böyledir. Bağımlılara hastanede yattıkları sürede detoksifikasyon uygulanır, vücutlarındaki toksinler atılır. Kullandıkları maddeye istek duymamalarını sağlayacak ilaçlar verilir. Son aşama olarak da grup terapileri ile hasta bilinçlendirilmeye, yani psikolojik bağımlılık önlenmeye çalışılır. Bunun fiziki ve psikolojik bağımlılık olmak üzere iki boyutu vardır. Hastaneden çıktıktan sonra bile uzun bir süre bu terapilere katılmaları gerekir.
Bir defa bağımlı oldunuz mu artık hiçbir zaman ve hiçbir tedavi ile kullanmadığınız eski zamanlara dönmeniz mümkün değildir. Özetle bunun tedavisi gibi görünen şey hastanın bunu kullanmamasını sağlamaktan ibarettir. Bunun nedenini hekimler beyindeki reseptörlerle izah etmektedirler. Kullanmadığınız zaman bu reseptörler kapanır ancak yok olmazlar. Aradan yıllar geçtikten sonra bir defa kullansanız bile bu durum reseptörlerin yeniden uyanmasına yol açmaktadır.
Bunun için değil mi ki bu kadar çaba bu kadar mücadele. Ben yine de son derece yetersiz görüyorum Devletin bu konuda aldığı önlemleri. Uyuşturucu dipsiz bir kuyu ve bataklıktır. Kişinin hem kendisi hem de toplum için en büyük tehdit ve felaketlerin belki de en başında yer almaktadır.
Cevap: Amatem Dosyam memurluğuma engel olur mu?
Efendim konuma yazmış olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim.Sizin gibi bir büyüğümün fikrini almak güzeldi.Ben eroin tarzı bir madde kullanmadım.Evet dediğiniz gibi ilk zamanki gibi olmuyorsunuz ancak içerken olduğumdan daha iyiyim.Biraz motivasyon birazda irade ile üstesinden gelinmeyecek birşey yoktur sanırım.Tekrardan teşekkür ediyorum iyi geceler dilerim.Saygılarımla..