evlilikte tüm mal varlıgı ortak mı oluyor?
arkadaşlar ben bı soru sormak ıstıyorum ornegın bı kızla evlenırsem dıyelm 1 milyon tl param var paramın yarısı hukiken kızın ustune mı geçer..
birde şöyle merak ettıgım bı konu var arkadasım eşinden bosanacak dava actı.diyelm milli piyangodan 13 trılyonluk ıkramıye arkadasıma cıktı. bosanma davası sonuclanmadıgı ıcın bıletten cıkan paraya eşi ortak olurmu ve buyuk para kazandıgı ıcın odeyecegı nafaka fazla olur mu?
bu konu hakkında bılgı verırsenız sevınırım..
Cevap: evlilikte tüm mal varlıgı ortak mı oluyor?
Sayın xbursankarax;
İlk Sorunuzun cevabını hemen şu şekilde verelim en basit hali ile evlilik öncesi mallarınız evlenseniz dahi paylaşıma tabi olmayıp şahsi mallarınız olacak kalacaktır. Sizin örneğiniz üzerinden gidecek olursak farzı misal evlilik öncesi 1.000.000,00TL paranız evlenseniz sizin olacaktır. Müstakbel eşiniz evlilik öncesi mallarınızda hak sahibi olamayacaktır. Kaldı ki mal rejimleri/sözleşmeleri ile evlilik sonrasında da mal paylaşımınızı kontrol etme imkanınız bulunmaktadır.
İkinci sorunuza gelecek olursak,
Eşlerden birine ikramiye çıkması halinde; kural olarak evlilik birliği içinde edinilmiş mallar kazanılan paralar eşittir. Evlilik birliği içinde eşlerden birine kalan miras, olağan hibeler ve benzeri durumlar kişisel mal sayılıp boşanmada paylaşıma tabi olmuyor ise ikramiye de aynı şekilde ikramiye vuranın kişisel malı sayılacaktır. Ancak boşanma halinde ikramiye vuran eş boşanma da kusurlu olması halinde maddi durumu oranında tazminat ve nafaka ödeyeceğinden muhtemelen normalden daha fazla tazminat ve nafakaya hükmedilmesi muhtemeldir.
Saygılarımızla..
Alıntı:
xbursankarax rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar ben bı soru sormak ıstıyorum ornegın bı kızla evlenırsem dıyelm 1 milyon tl param var paramın yarısı hukiken kızın ustune mı geçer..
birde şöyle merak ettıgım bı konu var arkadasım eşinden bosanacak dava actı.diyelm milli piyangodan 13 trılyonluk ıkramıye arkadasıma cıktı. bosanma davası sonuclanmadıgı ıcın bıletten cıkan paraya eşi ortak olurmu ve buyuk para kazandıgı ıcın odeyecegı nafaka fazla olur mu?
bu konu hakkında bılgı verırsenız sevınırım..
teşekkürler arkadasla 100 tane ortak bilet aldıkta demek ikramiye çıksa bile arkadasıma yine sıkıntı olacak..aylık nafaka ödemesi inş fazla olmaz
Alıntı:
xbursankarax rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler arkadasla 100 tane ortak bilet aldıkta demek ikramiye çıksa bile arkadasıma yine sıkıntı olacak..aylık nafaka ödemesi inş fazla olmaz
Arkadaşınız büyük ikramiye size çıkarsa eşini boşama hayalleri mi kuruyor :)
İçiniz rahat olsun,
biz 50 kişi birleşip 1000 çeyrek bilet aldık
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşınız büyük ikramiye size çıkarsa eşini boşama hayalleri mi kuruyor :)
İçiniz rahat olsun,
biz 50 kişi birleşip 1000 çeyrek bilet aldık
çıktı mı piyango biz paramızı bile kurtaramadık umutlar suya düştü
Desenize arkadaşınız boşanamadı :)