İlamsız takiplerde ödeme emri
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün tarafıma 2 adet kredi ve bir adet kredi kartı borcu için 04.12.2015 tarihinde avukat icraya vermiş. Daha 7 günlük itiraz sürem dolmadı. Ben bu toplam tutarı 19.007,29 TL hepsini dilekçenin en altındaki vakıf bank hesabına yatırsam ki oraya mı yatırıyoruz onuda bilmiyorum, bütün bu borcum bitiyormu yoksa avukat vekalet ücreti felan extra başka masraflar varmı ödeyeceğim, anlayamadım. Forumu çok araştırdım fakat çok aklım karıştı, nasıl bir yol izlemem gerekiyor, avukatla görüştüm 24.000,00 TL olarak 24 ay taksit yapabiliriz diyor, bu taksiti nasıl yapıyoruz mesela avukatın ofisinde mi yoksa icra damı. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: İlamsız takiplerde ödeme emri
Ödeme emrinde "borcunuzu ödeme süresi içinde öderseniz toplam borcunuz şu kadardır" diye bir açıklama yoksa belirttiğiniz rakamın üstüne vekalet ücreti masraflar eklenmelidir onu da icra dairesinden yapabilirsiniz. Borcunuzu ödeme emrinde belirtilen banka hesabına dosya nosu belirtmek kaydı ile ödeyebilirsiniz. Taksitle ödeyecekseniz yani yapılandıracaksınız bunu avukatla görüşüp karara bağlamalısınız.
engin bey cevabınız için çok teşekkürler, peki tüm ödemeyi yaptıktan sonra borcu yoktur yazısı avukat arkadaştanmı alıcaz yoksa banka yada icradanmı birde bu yazıyı aldıktan sonra sürpriz bir ödemeyle karşılaşma durumumuz olurmu ileri dönemde.
bugün avukatla görüştüm daha dünki görüşmemizde 24 ay ayda 1000 tl taksit yapabileceğini söyleyen avukat şimdi 12 aydan bahsediyor, yani bunun neresi etik anlayamadım, ben ödemek istediğimi söylüyorum dün başka fiyat bugün başka fiyat acaba bu ne kadar doğru, şirketin avukatına danıştım ödeme boşver zaten kara listedesin, madem zorluk çıkartıyor amaç farklı seni yolmak dedi inanın üzüldüm, biz kime güvenicez bunun için üzülüyorum, borcunu ödemek istiyorsun onada zorluk hiç ödeme zaten bir maaşın var onunda 4/1 keserler hiçbirşey olmaz deyip aklıma giriyorlar ama ben özdemek istiyorum mümkünse taksitle ama yok böle bişey dün 24 ay yapıyosun bugün 12 ay bunun bir günde değişmesi acaba bankadan kaynaklımı onu merak ediyorum. Avukat hepsini kapatırsan kendi banka hesabına yatır ben oradan alırım kapatırım diyor. Bir tek harç kalır onuda icradan yada bizim elemanın hesabına yatırısın diyor.
- - - Updated - - -
avukatlar tabiki işi bu ve parasını tabiki alıcaklar saygı duyuyorum ve ne ise ödemek istiyorum ve onlara bankanın verdiği yetki dahilinde yardımcı olmasını söylüyorum ona yok, buna yok en son uğraş belki alırsın diyecem o olucak yazık, bu duruma gelmesine gerek varmı, başka türlü tahsil edemeyeceiğini söylüyorum sadece maaş haczi yapabilirsin diyorum yok abi nuh diyor peygamber demiyor.
- - - Updated - - -
Engin Beye tekrar teşekkür ediyorum bana verdiği 2 cümlelik cevabı benim avukattan almak için takla atıyorum...
Alıntı:
kaya542002 rumuzlu üyeden alıntı
engin bey cevabınız için çok teşekkürler, peki tüm ödemeyi yaptıktan sonra borcu yoktur yazısı avukat arkadaştanmı alıcaz yoksa banka yada icradanmı birde bu yazıyı aldıktan sonra sürpriz bir ödemeyle karşılaşma durumumuz olurmu ileri dönemde.
İcra dairesinin hesabına yatırırsanız daireden borcu yoktur yazısı alabilirsiniz avukata veya kendi kartınıza yatırırsanız avukatın borcun bittiğini daireye bildirmesi gerekir ancak bu bildirimden sonra yazı verebilirler size. Borcu tamamen bir defada ödeme imkanınız varsa direk daireye gidip dosya hesabı yaptırıp parayı yatırmanızı yok taksitle ödeyebilirim diyorsanız avukatla anlaşıp yapılandırmanız gerekir diğer türlü hem maaş haczi yaparlar hem evinizi iş yerinizi cebinizi nerden kime ulaşabilirlerse herkesi arayıp ileri geri konuşurlar rahatsız ederler üstüne faizi masrafı bayağı yıpratıcı bir süreç yaşarsınız benim naçizane önerim budur kolay gelsin.
Çok şükür bugün dosyayı hesaplatıp vakıf bank hesabına yatırdım ve borcu yoktur yazısı istedim fakat daireden bana böyle bir belge veremediklerini zaten ödediyseniz elinizdeki dekont bunun için yeterli şeklinde bilgi verildi, ben bu borcu yoktur yazısını nereden alıcam kimseden net bir cevap alamadım, birde bu ne zaman uyap ve e devlet ekranından dosya kapandı şeklinde görüntülenir. Banka avukatı bana ay sonu yatar hesaba o zaman borcu yoktur yazısını bankadan alabileceğimi söyledi. Ama hesabıma baktığımda hiç borcunuz gözükmüyor dedi.
Dairenin yatırdığınız parayı alacaklı tarafa havale etmesi 1-2 günü bulur sonra siz gidip dosyanın infaz edildiğini kaydın bu şekilde kapatılmasını ve infaz edildiğine dair belgenin tarafınıza verilmesine dair yazılı talepte bulunun.