-
Askerlik borçlanması
Efendim Selamlar... Yaptiğim Bütün Araştirmalara Rağmen Askerlik Borçlanmasi Ile Ilgili Tatmin Edici Bir Bilgi Sahibi Olamadim... Işe Giriş Tarihim 01.04.1984 Dogum Tarihim 1961 Ve Bugün Ssk Ya Bbagli Olarak Calismaktayim...ve 18 Ay Askerlik Yaptim..borçlanma Miktarim,ve Ne Zaman Emekli Olabileceğim Hakkinda Bana Yardim Ederseniz Minnettar Olacagim...
şimdiden Cok Tesekkürler..
-
Sn. pahaberam,
1-Askerlik borçalanması yapmazsanız, 01.04.2009 tarihinden sonra 5225 gün prim ödemeniz halinde emekli olabilirsiniz.
2-Askerlik borçlanması yaparsanız, sigortalı başlangıcınız, askerlik süresi kadar geriye gider. Bu durumda, 47 yaşınızı doldurduğunuzda, 5150 gün prim ödemeniz halinde emekli olabilirsiniz.
Selamlar...
-
Efendim Anlamadiğim 47 Yasimi Doldurdugumda Eger Hala Günüm Dolmamissa Ne Olacak.yaptigim Borclanma Sonunda Sadece Yaştanmi Avantaj Sağliyorum Yoksa Gün Olarakta Avantaj Sagliyormuyum_?...
Kisaca Askerlik Borclanmasini ödemem Benim Iki Seneye Tekabul Eden 720 Gün Sigortali Olarak Calismis Oldugumumu Gösteriyor..yoksa Sadece Yas Olarakmi 2 Sene Kazancim Oluyor...birde Bu Askerlik Borclanmasi ödeme Miktari Nasil Hesaplanir Standartmi Yoksaa Maasa Göremi Ayarlanir???
Biraz Kafam Karisti özür Dilerim..
Ilginize Cok Tesekkürler__
-
Sizin durumunza göre, borçlanma yapmanız halinde, hem sigortalılık süreniz, hem de prim ödeme gün sayınız artar.
Yaş şartını yerine getirmekle birlikte, prim ödeme gün sayınız yetersiz kalırsa, prim ödeme gün sayısını tamamlayıncaya kadar beklemeniz gerekir.
Askerlik borçlanma tutarı herkes için aynı olup, standarttır.