İntiharı düşünüyorum lütfen yardım edin lutfen
Öncellikle buraya bunu yazarken bile intiharı düşünüyorum ben 30 yasında ailesiyle yaşan 1 sene öncesine kadar mükemmel bir hayat süren cevresi ve müşterileri tarafından sayılan sevilen biriydim takı kumar illetine bulasana kadar merak heyecana heyecan tutkuya tutku intihara sürükledi şimdi kısaca konuya gelecek olursak ben Ankara'da tanınan güvenilen bir esnafım kumar yuzunden sağdan soldan borçlar aldım borçları borçla kapadım çıkmasa sürüklendim ve donup baktığımda herşeyimi kaybettim dükkanımi devrettim o parayla borçlarımı kapadım ama yapicak ne isim nede param kalmıştı sonra yalana başvurdum buyuk bir yalana kendi kendime mesaj attım telefon rehber kısmında ismimi değiştirip baska telefon numarası değiştirerek uygun bir mal olduğunu yazan uzun bir mesaj yazdım daha önce. Sürekli is yaptıgım güvene dayalı olarak arkadaşlığımız olan kişiye gösterdim X kişi inanıp bana 320.000₺ 250.000₺ elden 70.000₺ bankadan ben bu parayı alıp borçlarımı ödedim geri kalaniylada kumardan kazanırım hayaliyle kaybettim daha sonra arkadaş ısın ne olduğunu söylediğinde ürünlerin aldığını söyledim internetten benzer bir urun fotoğrafı bularak mesajlaştık kandırdım kendi kendime yine mesajlar atıp X kişiye ısın ilerdigini söyledim ertesi gun parayı elden vericegimi söyledim ertesi gun olduğunda ailemi arkadaslarımı herşeyi terk ederek kaçtım 2 hafta boyunca ne is yapicagimi Nasıl kurtulacağımı düşündüm Aktan'larımı gezdim borc aradım ama bulamadım bu arada X kişi yalanlarımı öğrenip telefon mesajlarının ve fotoğrafların sahte olduğunu öğrenip aileme yakın arkadaslarımı tehdit etti bende ortaya çıkıp parayı oducegini söyledim benden 1 aylık senet aldı sonra tehdit etti ve akşam gelio protokol imzalattı 1 ay boyunca sürekli taciznetti durumları öğrenen ailem beni eve almadı sokaklarda kaldım arkadaşlarım sırt çevirdi 1 ay doldu korktuğun icin kaçtım şuan ne yapicagimi bilemiyorum bana lütfen bir yol gösterin senet verdim ailemin ikamet ettiğim adres gözüküyor ailem bu olayda suçlu duruma düşerim benim sonum ne olur ben borcu ödemek istiyorum 1 ay içinde 2 bin tl para buldum 1500₺ sini yolladım şuan kimse yüzüme bakmıyor pişmanım ama oducegini inanıyorum psikoloğa gitmeyi düşünüyorum acayip bir duruma duştum lütfen yardım edin yoksa Cidde'n Can'ıma Kıyicam
Cevap: İntiharı düşünüyorum lütfen yardım edin lutfen
hukuki olarak sorunuz tam olarak nedir?
Yanlış anlamayın ama anlattıklarınız linkteki konuyu açan kişinin sorunu ile çok örtüşüyor.
Sanırım birbirinizden bahsediyorsunuz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...Dolandiricilik
Alıntı:
cadoglu rumuzlu üyeden alıntı
hukuki olarasorunuz tam olarak nedir?
ben borcumu odemek istiyorum istedikleri vade kisa ama. Ailemle ikamet ediyordum senet adresi ailemin onlarin zor durumda kalmasini istmeiyorum ama x kisi ailemee sizide nitelikli dolandircilikdan dava edicem diyor ailemi annemi kiz kardesimi annemi babami ama onlar teknsoyledii yalan benim ilk kactigimda nereye gittiiklerini bilmediklerini soylemesi ve gorusmediklerini soylemesiydi ben nitelikli dolandircilikdan suclansam kac yil hapis cezasi yerim parami odemek istiyorum bu yuzden iceri girsem odeyemem ailem tehdit altinda kalir ama bu kadar parayida bir anda odeyemem cevremdekilerin guvenini kazanip is yapmam uzun surucek ama saga sola arkadaslarima iftiralar atmislar asli olmayan buda arkadas cevremin benden uzaklasmasini sagladi hataliyim hemde buyuk hatlaiyim ama bu hatami hapis cezasiyla degil calisio parasini odeyerek istiyorum ama alacakli kisi hala sizi nitelikli dolandiricilikdan bir dosya icinde uc davadan yargilaticam demis ne yapalirim ailemle kaliyordum annem bizi karistirma al evden ikamet kagidigini haciz maciz gelmesin rezil olduk yeterince diyor evden ikamet kagidimi alsam haciz eve gelmezmi senetde ailemle yasadiim adres yaziyor dava actiklarinda ikamet kagidimi alirsam bana dava tebligati nereye geiir nasil bir yol izlemeliyim
- - - Updated - - -
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
Sanmiyorum ama oysada iyu niyetimi anlar umarim ben borclu oldugum kisinin adi emre yilmazer arti yaninda birnarkadasini almis ona normalde 10 bin tl borcum vardi oda is yapicak bahanesiyle parayi aldin 20 bin tl borcun bana diyip iki kisi dava acicak iki arkadas benim borc aldigim kisinin hastalik olayi filan yok
Hocam ne oldu durumlar acaba ? Hakkınızda hüküm verildi mi ?