Öğrencileri Zehirleyen Yurttan Ayrılmak İstiyorum Ancak Senetler Var
Merhabalar saygıdeğer hukukçular,
Ben üniversite öğrencisiym. Özel bir yurtta kalıyorum. Yurt ücreti 10 taksit halinde ödenecek şekilde anlaştık 10 taksit için 10 senet yapıldı. Bunların 4 tanesi ödendi. Ancak ben yurttan ayrılmak istiyorum. Nedenleriyse şunlar: yurtta bir toplu zehirlenme vakası yaşadık. 4 Gün içinde yurtta kalan ben de dahil olmak hemen hemen herkes aynı şikayetlerle (kusma ve ishal) hastaneye gitmek zorunda kaldı. Kimisi için yurda ambulans geldi. Ama hiçbirine zehirlenme teşhisi konulduğunu sanmıyorum. Elimde zehirlenme vakasının olduğu zamanların yemek listesi var. Artık yurtta et yemeği yemiyorum, konulan suyu dahi içmiyorum çünkü neyden dolayı zehirlendiğimiz belli değil. Ayrılmak istememin bir diğer sebebiyse yurt odalarında sigara içmek yasak olmasına rağmen yan taraftaki oda sürekli sigara içiyor bunu yurt yönetimine iki kez bildirmeme rağmen hiçbir şey yapmadılar. Tüm koku benim odama doluyor. Gerçekten nefes dahi alamıyorum. Toplu zehirlenme vakası sonrası birkaç gün için dışarıdan satın su alındı ancak öğrenciler iyileşince yine çeşme suyu verilmeye başlandı. Durum böyledir. Ben sağlığıma zarar veren ve bu konuda hiçbir şey yapmayan bu yurttan ayrılmak istiyorum. Ancak senetler olduğu için ayrılamıyorum. Ne yapmam gerekir? İl halk sağlığına şikayette bulunup buraya davet edip öğrencilerden zehirlendiklerine dair beyan alırsak senetlerimi alabilir miyim?
Cevap: Öğrencileri Zehirleyen Yurttan Ayrılmak İstiyorum Ancak Senetler Var
Arkadaşlar konu benim için önemlidir beni bilgilendirmenize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
Karşı taraf elinde yazan kadar kanunen alacaklı durumda.Senet icraya verilse icra uygulansa icra müdürlüğündekilere veya her hangi bir yere ''ben bir yurttaydım yemekten dolayı fenalaştıydım veya sigara kokusu odama geliyordu o yüzden ayrıldım bu senetlerin sayılmaması lazım'' gibi bir şey diyemiyoruz.Güm diye icra geliyor.Kendi anlatımınıza göre mutlaka haklısınız.Bir yerlere şikayet ederek karşı taraf sıkıştırılabilir lakın bu yüksek ihtimal senetleri vermelerine değil daha da gıcık gidip her türlü sıkıntılı tutum içine girmelerine sebep olacaktır.Şu an karşı tarafla anlaşmaksızın tek taraflı ne gerekçeyle olursa olsun oradan ayrılmak icra gelmesine sebep olacaktır.Yani bu sorunun şunu yapın senetler iptal olsun gibi bir cevabı olmadığı için cevapta yazılmıyor/yazılamıyor.Yazılınca da genelde ''ama ben haklıyım nasıl olur bu nasıl hukuk'' benzeri serzenişlerle karşılaşıyoruz.O yüzden bu sorular pek cevaplanmayan sorular sıralamasında üst sıralarda forumumuzda.
Yazı konuyla alakası olmadığı ve yardım başlığıyla yazıldığı için silinmiştir.
akse33 siz açtığınız başlığın altında cevap aramalı ve tekrar yapamalısınız
Editör
Engin Ünalmış